«Orphan: First Kill» (Κριτική)

Κριτική της ταινίας τρόμου 
«Orphan: First Kill / Το ορφανό: Πρώτος Φόνος» 
6/10

 

Ο William Brent Bell σκηνοθετεί το prequel του Orphan (2009, 7/10) σε σενάριο του συμπαραγωγού David Coggeshall, βασισμένοι στην ιστορία των συμπαραγωγών David Leslie Johnson-McGoldrick (Orphan) και Alex Mace (Orphan).

Η ανήλικη, ορφανή δολοφόνος είναι ένας χαρακτήρας, τον οποίο ο Mace εμπνεύστηκε από την πραγματική ιστορία της μεταμφιεσμένης σε αγόρι, Τσέχας υιοθετημένης Barbora Skrlova, η οποία καταζητείτο με την κατηγορία της σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης δύο ανηλίκων.

Στο ρόλο της ανατριχιαστικής ηρωίδας επιστρέφει η καλή Isabelle Fuhrman (1997). Το όποιο ενδιαφέρον έχει όμως το φιλμ, το οφείλει στην ανατροπή, που κρύβει το σενάριό του. Η ενδιαφέρουσα τροπή της πλοκής του στηρίζεται στο παίξιμο της αγαπημένης ηθοποιού Julia Stiles (1981), που είχε χαθεί από τα πράγματα, χωρίς να έχει σταματήσει το επάγγελμά της.

Ο ηθοποιός που υποδύεται το σύζυγό της (ο γιος του Donald Sutherland Rossif Sutherland), δεν πιάνει μία δίπλα της και φαίνεται να πήρε το ρόλο του μόνο λόγω εμφάνισης και γνωριμιών.

Η Stiles προσδίδει κύρος στην ταινία και αποτελεί το ιδανικό αντίβαρο απέναντι στη Fuhrman, που δεν δείχνει χαμένη στην επανάληψη του ρόλου της.

Οι δύο γυναίκες σου μεταδίδουν ότι το διασκεδάζουν και αυτό κάνει το φιλμ αξιοπρόσεκτο, αν και δεν ξεπερνά την ταινία του 2009. Πρόκειται όμως για μία τίμια προσπάθεια, που προσφέρει όσα υπόσχεται, χωρίς να προδίδει τους fans.

Το φιλμ κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου από την Tanweer. 

Trailer:

Video Url