When Harry Met Sally, το έχετε δει πάνω από μία φορά; ήταν 1989

Από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Rob Reiner (The Princess Bride) προέρχεται η «εκρηκτικά αστεία» (Newsweek) κλασική ρομαντική κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Billy Crystal και τη Meg Ryan.

Το σεξ πάντα παρεμποδίζει τις φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύει ο Χάρι Μπερνς (Crystal). Έτσι, όταν ο Χάρι συναντά τη Σάλι Ολμπράιτ (Ράιαν) και μια βαθιά φιλία ανθίζει μεταξύ τους, ο Χάρι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την έλξη του να την καταστρέψει. Αλλά όταν μια νύχτα αδυναμίας τελειώνει με πανικό, μπορεί το ζευγάρι να παραδεχτεί ότι μπορεί να είναι το τέλειο ταίρι ο ένας για τον άλλον;

Η ιστορία ακολουθεί τους δύο αυτούς χαρακτήρες από τη στιγμή που γνωρίζονται λίγο πριν κάνουν ένα οδικό ταξίδι μαζί και των τυχαίων συναντήσεών τους στη Νέα Υόρκη μέσα σε δώδεκα χρόνια. Το φιλμ θέτει το ερώτημα αν οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να είναι μόνο φίλοι.

Η προέλευση της προήρθε από την επιστροφή του Ράινερ στην εργένικη ζωή μετά από ένα διαζύγιο. Μια συνέντευξη της Έφρον με τον Ράινερ έδωσε τη βάση για το χαρακτήρα του Χάρι. Η Σάλι βασίστηκε στην Έφρον και σε μερικές φίλες της.

Ο Κρίσταλ αφού συμφώνησε για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ έκανε τις δικές του συνεισφορές στο σενάριο, κάνοντας το Χάρι πιο αστείο. Η Έφρον έδωσε τη βασική δομή της ταινίας με μεγάλο μέρος του διαλόγου να βασίζεται στην πραγματική φιλία των Ράινερ και Κρίσταλ.

Η Columbia Pictures κυκλοφόρησε την ταινία σε επιλεγμένες πόλεις, επιτρέποντας θετικά σχόλια από στόμα σε στόμα να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και αργότερα η διανομή έγινε ευρύτερη. Έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και απέφερε 92,8 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office

 

Video Url

 

Video Url