Κριτική του animation «Minions 2: The Rise of Gru / Η άνοδος του Γκρου»

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο
«Minions 2: The Rise of Gru / Η άνοδος του Γκρου» 
6,5/10

 

Το prequel δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το φιλμ του 2015.  Η συμπαραγωγή του Christopher Meledandri, σκηνοθετείται από τον Kyle Balda (Despicable Me 3, Minions), τον Brad Ableson και τον Jonathan del Val. Η ιστορία των Brian Lynch (Minions) και Matthew Fogel (ο οποίος υπογράφει το σενάριο) μεταφέρει το θεατή στο Μάρτιο του 1976, όταν ο 12χρονος Gru (Steve Carrell), στην πορεία του για να αναδειχθεί στον μεγαλύτερο κακό του κόσμου, συναντά για πρώτη φορά τα αγαπημένα Μinions. 

To εντυπωσιακό καστ συμπληρώνουν οι Alan Arkin (Wild Knuckles), Julie Andrews (Gru’s Mom), Russell Brand (Nefario), RZA (Biker), μία ομάδα κακών που αποτελούν οι Jean-Claude Van Damme, Dolphe Lundgren, Taraji P. Henson, Lucy Lawless και Danny Trejo και σε ρόλο-έκπληξη ακούγεται η – με φόρα από τα Everything Everywhere All at Once και Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – Michelle Yeoh (Master Chow).

Διασκεδαστικές οι αναφορές στις μόδες των seventies, δεν αρκούν όμως, για να καταστήσουν αυτό το φιλμ κάτι παραπάνω από προβλέψιμο. Κάποια από τα αξιαγάπητα Minions αποκτούν προσωπικότητα, η έλλειψη όμως λόγου σε κάνει να αναρωτιέσαι για το τι παρακολουθούν οι σημερινοί ανήλικοι. Ακόμα και στην τηλεόραση πληθαίνουν τα animation, στα οποία οι ήρωες δεν έχουν λόγια. Πιο πολύ μουγκρίζουν, εκπλήσσονται, ουρλιάζουν, κλαίνε και λιγότερο αρθρώνουν λεξούλες. Περισσότερο εκφράζονται με επιφωνήματα, παρά με λόγια. 

Trivia: - Πίσω από το ανάλογο της εποχής soundtrack τραγουδιών της δεκαετίας του ‘70 κρύβεται ο παραγωγός Jack Antonoff. Ακούγονται παλιά τραγούδια στην πρωτότυπη μορφή τους (Linda Ronstadt, Carpenters, Andrea True Connection, Lipps Inc, Rolling Stones) και σε διασκευή (από τους Jackson Wang, G.E.M., Brittany Howard, Verdine White), και υπάρχει και μία νέα σύνθεση:

Diana Ross FT. Tame Impala: Το πρώτο single από το album της αναμενόμενης νέας ταινίας των Minions, “Minions: The Rise Of Gru”!

Το score αποτελεί δημιουργία του Βραζιλιάνου Heitor Pereira (29/11/60) (Despicable Me).

Η ταινία κυκλοφορεί στις 18/8 (original version) και στις 25/8 (μεταγλωττισμένο) από την Tulip. 

Trailer:

Video Url