«SAS: Red Notice» (Κριτική)

«SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός /SAS:Red Notice» 
5,5/10

Βρετανικό φιλμ που προσπαθεί να μιμηθεί ανεπιτυχώς τις αμερικάνικες περιπέτειες. Δεν το καταφέρνει λόγω της έλλειψης σκηνοθεσίας.

Ο 49χρονος, Νορβηγός σκηνοθέτης ονόματι Magnus Martens δουλεύει κυρίως για την τηλεόραση και αυτό φαίνεται στην μόλις τρίτη, μεγάλου μήκους ταινία του.

Ενώ η υπόθεση του ομώνυμου βιβλίου του Andy McNab (πρώην στρατιώτης πεζικού του βρετανικού στρατού), πάνω στο οποίο βασίζεται το σενάριο του Αμερικάνου Laurence Malkin, έχει ενδιαφέρουσα πλοκή, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι αφήνονται στο έλεος του αυτοσχεδιασμού.

Η υπόθεση αφορά σε μία ομάδα μισθοφόρων, τη δράση της οποίας προσπαθούν να τερματίσουν οι ειδικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ιστορία διαδραματίζεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, φλερτάροντας με τον James Bond, αλλά και με τα κλειστοφοβικά θρίλερ.

Ο Σκωτσέζος πρωταγωνιστής Sam Heughan (1980) δεν έχει το εκτόπισμα ενός σταρ. Ο Andy Serkis προσπαθεί να δώσει νόημα στο ρόλο του, αλλά μάταια. Δεν έχει καθοδήγηση. Η ενδιαφέρουσα παρουσία της Ruby Rose (1986) καταφέρνει να ξεχωρίσει λόγω του δυναμικού παρουσιαστικού της.

Ο Tom Holland παραμένει ένας γλυκανάλατος γίγαντας. Ο ρόλος της εφαψία Jing Lusi είναι γραφικός και προσβλητικός. Ο Ray Panthaki χαραμίζεται στο ρόλο του Πρωθυπουργού, όπως και οι μεγαλύτεροι Anne Reid, Douglas Reith και Richard McCabe. Ο Tom Wilkinson κολλάει ένσημα. Η Hannah John-Kamen προσπαθεί να πείσει παρά τις απιθανότητες του σεναρίου. Οι πιο καλές σκηνές του φιλμ καταστρέφονται από αδεξιότητα: στη σκηνή του τραίνου, οι κομπάρσοι είναι υπό ομηρία, αλλά συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε κατάσταση ζεν.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 11/8 (dubbed) από την Odeon

Trailer: 

Video Url