«Luck» (Κριτική) - Η ταινία απευθύνεται στα παιδιά μικρότερης ηλικίας

Η πρωταγωνίστρια του φιλμ υποφέρει από κακοτυχία. Μέχρι που γνωρίζει μια μαύρη γάτα… Η ιστορία των Jonathan Aibel, Glenn Berger και Kiel Murray, που υπογράφει και το σενάριο, φαντάζει πρωτότυπη. Τη σκηνοθετεί η Peggy Holmes, η οποία είχε σκηνοθετήσει ξανά μεγάλου μήκους cartoon πριν δέκα χρόνια (Tinker Bell and the Secret of the Wings).

Η ταινία απευθύνεται στα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Οπότε ορθά ο λόγος εκφέρεται αργά, καθαρά και επαναληπτικά, χωρίς ουρλιαχτά και τσιρίδες. Αυτό είναι και το μείον, που θα βρουν στο φιλμ οι ενήλικες θεατές, καθώς η διάρκειά του κουράζει. Το σχέδιο θυμίζει αρκετά αυτό του Sing (2016).

Οι δύο πρωταγωνιστές του καστ (Eva Noblezada και Simon Pegg) είναι καλοί, ενώ κύρος στο σύνολο προσδίδει η παρουσία των Jane Fonda (στο ρόλο μιας δράκαινας) και Whoopi Goldberg (στο ρόλο ενός καλικάντζαρου). Την παράσταση όμως κλέβει ο διασκεδαστικός Flula Borg ως Γερμανός Μονόκερως. 

Trivia: Η νεαρή Noblezada διασκευάζει το Lucky Star της Madonna 

Video Url

 

Η 26χρονη ηθοποιός υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Tony το 2017 λόγω της απόδοσής της στο μιούζικαλ Miss Saigon. To 2019 απέσπασε δεύτερη υποψηφιότητα για το μιούζικαλ Hadestown
Η ταινία παίζεται στο AppleTV.

Video Url