To «Joker 2» με τον Χοακίν Φίνιξ στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2024

Η κινηματογραφική συνέχεια του βραβευμένου με Όσκαρ ψυχολογικού θρίλερ «Joker», βασισμένη σε έναν από τους πιο γνωστούς κακούς των κόμικ στον κόσμο, πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου 2024», δήλωσε εκπρόσωπος της Warner Bros.

Στο Joker 2 θα πρωταγωνιστήσει ξανά ο Χοακίν Φίνιξ, στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στην αρχική ταινία του 2019, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι από λίγο καιρό ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς επιβεβαίωσε πως το σενάριο του σίκουελ του «Joker» είναι έτοιμο, αποκαλύπτοντας και τον τίτλο του. Με μια φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στο Instagram του δείχνει το εξώφυλλο του σεναρίου, το οποίο έχει γράψει και πάλι μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ, το οποίο έχει μέχρι στιγμής τον τίτλο «Folie à Deux».

Το «Folie à Deux» είναι ένας ιατρικός όρος για την επινεμόμενη ψυχωσική διαταραχή (γνωστή και ως δυαδική τρέλα, συμβιωτική ψύχωση και επακτή παραληρητική διαταραχή),

Μάλιστα στην ίδια ανάρτηση ανέβασε και μια φωτογραφία με τον Χοακίν Φίνιξ να διαβάζει το σενάριο, κάτι που επιβεβαιώνει την επιστροφή του στον ρόλο. Εξάλλου παλιότερα ο ίδιος ο Φίνιξ είχε δείξει ενδιαφέρον να επιστρέψει πίσω στον ρόλο του Joker. Ο ηθοποιός περιέγραψε τον εμβληματικό χαρακτήρα ως «έναν ενδιαφέροντα τύπο», δηλώνοντας ότι «υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτόν τον τύπο και θα μπορούσαμε [να τον εξερευνήσουμε] περισσότερο. Αλλά αν θα το κάνουμε ποτέ; Δεν ξέρω».

Πηγή Athens Voice