Love Me Two Times-The Doors (1967)

Love Me Two Times-The Doors (1967)

Όπως και με τα άλλα τραγούδια στο Strange Days , οι νότες της γραμμής του άλμπουμ αναφέρουν τους τραγουδοποιούς ως Doors όπως και το σινγκλ "Love Me Two Times". ο οργανισμός δικαιωμάτων απόδοσης ASCAP εμφανίζει τους συγγραφείς ως μεμονωμένα μέλη της Doors. 

Το "Love Me Two Times" ενσωματώνει στοιχεία από τη μπαρόκ μουσική  και έχει ταξινομηθεί ως ποπ  και μπλουζ τραγούδι. Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Robby Krieger δήλωσε στον Άλαν Πολ του Guitar World ότι η μουσική ιδέα του τραγουδιού προήλθε από ένα γλείψιμο μιας από τις συνθέσεις του Danny Kalb . Ο πληκτίστας των Doors, Ray Manzarek , έπαιξε την τελική εκδοχή αυτού του τραγουδιού σε ένα τσέμπαλο , όχι σε ένα clavichord που συχνά συγχέεται. Ο Manzarek περιέγραψε το όργανο ως «ένα πιο κομψό όργανο που συνήθως δεν συνδέει κανείς με το ροκ εν ρολ». 

Στην αυτοβιογραφία του, ο Manzarek περιέγραψε το τραγούδι ως "το υπέροχο μπλουζ/ροκ [ sic ] κλασικό του Robby [Krieger] για τον πόθο και την απώλεια, ή τους πολλαπλούς οργασμούς, δεν είμαι σίγουρος ποιος". Σύμφωνα με τον συγγραφέα Rich Weidman, το τραγούδι αναφέρεται σε έναν ναύτη ή στρατιώτη που ξοδεύει μια τελευταία μέρα με την κοπέλα του πριν πάει στον πόλεμο. 

Σε μια κριτική του άλμπουμ από το AllMusic , ο κριτικός Richie Unterberger περιέγραψε το "Love Me Two Times" ως "σπασμωδικά ρυθμικό",  ενώ το Rolling Stone αποκάλεσε το τραγούδι "βαρύ, υποβλητικό και κλιματικό κομμάτι". Ο Sal Cinquemani του περιοδικού Slant διακήρυξε επίσης ότι το τραγούδι είναι η "πιο προσιτή, απλή ροκ μελωδία" του άλμπουμ και επαίνεσε το "βιρτουόζικο σόλο τσέμπαλου και ένα από τα πιο groovious κιθάρα riff του συγκροτήματος." 

Το Billboard περιέγραψε το σινγκλ ως "ισχυρό folk rocker που δεν μπορεί να παραλείψει να φτάσει στην κορυφή των Hot 100."  Το BillBoard είπε ότι το τραγούδι ήταν "συμπαγές μπλουζ του Σικάγο με μια γροθιά από μόνο του" και έχει έναν "ροκ ρυθμό που βασίζεται στις φωνητικές πιέσεις του επικεφαλής Τζιμ Μόρισον και εξαιρετικά οργανικά τμήματα."

 

 

Ελάτε στην παρέα μας