Πέρασαν 32 χρόνια - Nevermind - Nirvana (1991)

Κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 1991.

Το "Nevermind" είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ από το αμερικανικό grunge συγκρότημα Nirvana. Κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 1991. Το "Nevermind" ήταν η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος για μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, την DGC Records, και ηχογραφήθηκε με παραγωγό τον Μπουτς Βιγκ.

Ο Κερτ Κομπέιν, ως ο βασικός συνθέτης του άλμπουμ, προσπάθησε να δημιουργήσει μουσική έξω από τα περιοριστικά όρια της grunge σκηνής του Σιάτλ, αντλώντας επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Pixies. Είναι το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ με τον Ντέιβ Γκρολ στη θέση του ντράμερ.

Παρά τις χαμηλές εμπορικές προσδοκίες από το συγκρότημα και τη δισκογραφική εταιρεία, το Nevermind έγινε επιτυχία-έκπληξη στα τέλη του 1991, κυρίως λόγω της δημοτικότητας του πρώτου του single, "Smells Like Teen Spirit". Μέχρι τον Ιανουάριο του 1992, είχε αντικαταστήσει το άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον, "Dangerous" στο νούμερο ένα του Billboard 200.

Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν τρία ακόμη επιτυχημένα single: "Come as You Are", "Lithium", και "In Bloom". Η RIAA έχει πιστοποιήσει το άλμπουμ διαμαντένιο, καθώς σημείωσε πωλήσεις πάνω από 10.000.000 αντιτύπων στην Αμερική.

Παγκοσμίως το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα. Το "Nevermind" συνέβαλε στη δημοτικότητα του εναλλακτικού ροκ στο mainstream κοινό και έχει λάβει υψηλές θέσεις στις λίστες για τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών, από εκδόσεις όπως το Rolling Stone και το Time.

SMELL LIKE TEEN SPIRIT

 

 

COME AS YOU ARE

 

 

LITHIUM

 

 

POLLY

 

 

 

Video Url