Use Your Illusion I & 2, Άλλες εποχές........

Use Your Illusion I & 2, Άλλες εποχές........

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου 1991 όταν τα κακομαθημένα παιδιά του ροκ, οι Guns 'N' Roses κυκλοφορούν ταυτόχρονα δύο διπλά άλμπουμ τα μεσάνυχτα με την δισκογραφία να αναμένει να σημειώσουν εντυπωσιακές πωλήσεις και σε μεγάλο βαθμό δικαιώθηκαν.

Πιστεύετε ότι στις 2 πρώτες ώρες πουλήθηκαν 500 χιλιάδες αντίτυπα και η εβδομάδα έκλεισε με 685 χιλ. για το Ι και 770 χιλ για το ΙΙ.

Συνολικά η τοποθέτηση στα καταστήματα ήταν 4 εκατ. και πολλοί ανέμεναν αντίστοιχη επιτυχία με αυτήν που είχε γνωρίσει το Thriller και το Βorn In The USA.

Οι κριτικές ήταν ιδιαίτερα θετικές και 22 χρόνια μετά μπορούμε να αξιολογήσουμε με πιο καθαρό μυαλό αυτά τα δύο διπλά άλμπουμ που η διάρκεια στο καθένα πλησιάζει τα 80΄.

Κόντρα στη λογική, τα δύο καλύτερα κομμάτια από το Ι, το Coma 10'13'' και το November Rain 8'57''

είχαν μεγάλη χρονική διάρκεια, γεγονός που ήταν αποτρεπτική για το τοπ 40 ραδιόφωνο, αλλά είχαν θετική ανταπόκριση στους ροκ σταθμούς.
Living Let Die, διασκευή στο τραγούδι του Paul McCartney από την ομώνυμη ταινία της σειράς James Bond και το Don't Cry
https://www.youtube.com/watch?v=zRIbf6JqkNc
ξεχώρισαν από τον πρώτο διπλό δίσκο.
To Use Your Illusion 2 ήταν καλύτερο γι' αυτό και γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία, οι Guns 'N' Roses άνοιξαν μάλιστα το δρόμο για τις υψηλές πωλήσεις σε συγκροτήματα όπως οι Nirvana και Pearl Jam.
Το You Could Be Mine ήταν το βασικό θέμα της ταινίας Terminator II: The Judgement Day, υπήρχε και εδώ μία διασκευή, το Knocking On Heavens Door του Βob Dylan, η άλλη ερμηνεία στο Don't Cry και τα Pretty Tied Up, Estranged,
https://www.youtube.com/watch?v=dpmAY059TTY
Yesterdays και Civil War.
Εντυπωσιακό στοιχείο και στα δύο άλμπουμ τα καλά βίντεο που γυρίστηκαν γι' αυτά.
H έλλειψη τέτοιων άλμπουμ που στην εποχή τους δεν εκτιμήθηκαν όσο άξιζαν, στις μέρες μας δείχνει γιατί το ενδιαφέρον των νέων σταδιακά μειώνεται όχι μόνο για το ροκ, αλλά γενικά την μουσική.
Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.