Stairway To Heaven - Led Zeppelin

Stairway To Heaven - Led Zeppelin

Πάντα αρέσουν σε όλες τις ηλικίες, συγκρότημα που ξεκίνησε πριν 55 χρόνια

O Τζίμι Πέιτζ γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1944, το τραγούδι το έπαιξαν για πρώτη φορά στις 5 Μαρτίου 1971 σε συναυλία στο Belfast στα πλαίσια της τουρνέ Thank You

Οι Led Zeppelin ξεκίνησαν να ηχογραφούν το "Stairway to Heaven" τον Δεκέμβριο του 1970 στα νέα στούντιο ηχογράφησης της Island Records στην Basing Street στο Λονδίνο. Το τραγούδι ολοκληρώθηκε με την προσθήκη στίχων από τον Plant κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το Led Zeppelin IV στο Headley Grange , στο Hampshire , το 1971 . 

Το τραγούδι γράφτηκε το 1970 όταν ο Jimmy Page και ο Robert Plant έμεναν στο Bron-Yr-Aur , ένα απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι στην Ουαλία, μετά την πέμπτη περιοδεία συναυλιών των Led Zeppelin στην Αμερική . Σύμφωνα με τον Πέιτζ, έγραφε τη μουσική «για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πρώτο μέρος το εμπνεύστηκε στο Bron-Yr-Aur μια νύχτα».  

Οι πρώτες απόπειρες στίχων, που γράφτηκαν από τον Robert Plant δίπλα σε ένα απογευματινό τζάκι στο Headley Grange, ήταν εν μέρει αυθόρμητα αυτοσχεδιασμοί και ο Page ισχυρίστηκε, "ένα τεράστιο ποσοστό των στίχων γράφτηκε εκεί και τότε". Ο Τζίμι Πέιτζ χτυπούσε τις συγχορδίες και ο Ρόμπερτ Πλαντ είχε ένα μολύβι και ένα χαρτί.

Η πλήρης ηχογράφηση στο στούντιο κυκλοφόρησε στο Led Zeppelin IV τον Νοέμβριο του 1971. Η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος, Atlantic Records , ήθελε να το εκδώσει ως single, αλλά ο διευθυντής του συγκροτήματος Peter Grant αρνήθηκε να το κάνει τόσο το 1972 όσο και το 1973. Ως αποτέλεσμα , πολλοί άνθρωποι αγόρασαν το τέταρτο άλμπουμ σαν να ήταν το σινγκλ. 

Video Url