Η αύξηση στον βασικό μισθό είναι απαραίτητη αλλά θα φέρει αυξήσεις σε επιδόματα και πολλά προϊόντα

Η αύξηση στον βασικό μισθό είναι απαραίτητη αλλά θα φέρει αυξήσεις σε επιδόματα και πολλά προϊόντα

Ισορροπία τρόμου για τους επόμενους μήνες στη Ελλάδα που αδυνατεί να βάλει τα οικονομικά της σε μία τάξη με βασική αιτία το ότι δεν θέλει να θίξει τα κεκτημένα δικαιώματα σε διάφορες προνομιούχες κατηγορίες εργαζομένων και την άνιση συχνά φορολογία επιχειρηματιών οι οποίοι συνήθως δηλώνουν λιγότερο εισόδημα και από τους εργαζόμενους που απασχολούν επισείοντας την απειλή του κλεισίματος μάλιστα πολλές φορές δεν τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη που όσα λεφτά και να της δώσουν τα Ευρωπαϊκά ταμεία, αυτά εξαφανίζονται σε μία μαύρη τρύπα εδώ και πολλές δεκαετίες. Ακόμα και όταν έκανε επίσημη πτώχευση, πάντα έβρισκε τρόπο να μην κάνει αυτό που πραγματικά έπρεπε, σε γενικές γραμμές δεν είμαστε μία φτωχή χώρα, στην διεθνή κατάταξη έχουμε μία καλή θέση, όλοι όμως γκρινιάζουν και παραπονούνται στο κράτος.

Οι περισσότεροι βέβαια απαιτούν συντάξεις και δικαιώματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην προσφορά τους σαν εργαζόμενοι ή επιχειρηματίες, όμως σου λένε πώς θα ζήσω;

Αυτή η δίκαιη από κοινωνικής πλευράς απαίτηση δεν είναι μόνο Ελληνικό θέμα, αλλά διεθνές και τα κράτη είναι υποχρεωμένα να τηρούν την ισορροπία.

Πάντως οι αυξήσεις στους μισθούς από 1η του μηνός μοιραία θα οδηγήσουν σε αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, αλλά η κυβέρνηση τις κάνει προφανώς λόγω των επικείμενων εκλογών.

Κώστας Ζουγρής