Πετρέλαιο και διακύμανση μακροχρόνιων τιμών σε μηνιαίο γράφημα…..από έναν χομπίστα μπασίστα

Πετρέλαιο και διακύμανση μακροχρόνιων  τιμών σε μηνιαίο γράφημα…..από έναν χομπίστα μπασίστα

Απόψεις μου με μια ματιά, χωρίς δείκτες μόνο από το γράφημα…(διότι αυτό το ταλέντο το δούλεψα πολλά χρόνια)>.

Οι σχηματισμοί διέπονται και βασίζονται από την αρχή της φύσης(απλοικά κύκλοι ή κύματα ή σε σπείρα , με μαθηματικές αναλογίες) και ….επαναλαμβάνονται…ακόμη και σε εμάς τους ανθρώπους και στην ζωή μας….μεγάλοι κύκλοι, ανόδου και καθόδου…. Η πρόοδος επιτυγχάνεται μόνο με 5 κύματα, μεγάλα, μακροχρόνια, και περιλαμβάνει και δύο διορθώσεις στην ζωή μας μεγάλες.

Το πετρέλαιο κατά πάσα πιθανότητα κορύφωσε στα 124,83 δολλάρια…..

Μπορεί να γίνει εξτέντ προς τα πάνω νέο υψηλό, αλλά θα είναι πρόσκαιρο…θέμα χρόνου.

Σίγουρα σύντομα σε χρόνο μηνα-μηνών θα διορθώσει έως και 65 δολλάρια…

Α. σενάριο απαισιόδοξο….(αλλά μικρών πιθανοτήτων) να πέσει στα 65 και να ξεκινήσει νέο ράλλυ πιο ψηλά από τα 124,83 δολλάρια.

Και παραμονή για έτη 65 δολλάρια με 130 δολλάρια….(δεν μου κάθεται αυτός ο σχηματισμός, θα είναι εκπληξη και πολλά δεινά).

Β. σενάριο…..επανάληψη μακροχρόνιου σχηματισμού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πολύ ένα-δύο μήνες θα πάρει την κατιούσα από τα 124,83.

Αν η διόρθωση βγεί ,όπως με φόρα ανέβηκε, θα βρεθεί το ερχόμενα χριστούγεννα στα 40 δολλάρια…

Το γράφημα αυτό μας δίνει εικόνα (διότι η αγορές προεξοφλούν πρώτες) για την λήξη του ουκρανικού πολέμου, σε μισό,ένα, δύο μήνες…

Το διάγραμμα είναι μακροχρόνιο και θα ήθελα άλλα εργαλεία δεικτών για να εστιάσω σε πιο ακριβείς χρόνους….ακόμη και έτσι είναι πολύ αισιόδοξο για το άμεσο μέλλον μηνών…

(η μπλέ γραμμή είναι η πραγματική που τρέχει τώρα….η πράσινη δεξιά δεξιά ορίζει την διόρθωση που έχει να συμβεί στο άμεσο μέλλον μηνών….μέχρι τα 30 δολλάρια….ήδη έσπασε προς τα κάτω με ένα -17% προχτές, μένει κονφιρμέισον, και άλλο απότομο κάτω για να πάρει σάρκα και οστά η διόρθωση προς τα κάτω , αν ξεκινήσει… πρώτη στάση τα 65 δολλάρια).

υπαρχει κ ένα τρίτο σενάριο, το οποίο θα προσδιοριστεί από τους σχηματισμούς που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες, σε αυτό θα έχουμε τιμές, μακροχρόνιες διακυμάνσεις, 55-100 δολάρια .για 3-6 χρονια

Με αγάπη , στον κάπτεν, από έναν…. χομπίστα μπασίστα……

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση για αγορά ή πώληση του προϊόντος, το οποίο όπως συμβαίνει πάντα έχει τα πάνω του και τα κάτω του, θα λέγαμε ότι αποτελεί μια αφορμή για διάφορες σκέψεις.