Καταρρέει η οικονομία, -5% από τότε που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το χρηματιστήριο, από Year End ράλι στο Year End χάλι

Καταρρέει η οικονομία, -5% από τότε που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το χρηματιστήριο, από Year End ράλι στο Year End χάλι

Ναι υπάρχει πτώση σε όλο τον κόσμο, όμως σπάνια το Ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί τα ξένα στην άνοδο, ενώ είναι πάντα πρώτο στην πτώση με μία από τις χειρότερες παγκόσμιες επιδόσεις σε μόνιμη βάση. Η ανεργία ανεβαίνει, το μόνο που ευημερεί είναι οι παροχές σε κοινωνικές ομάδες που ζουν εις βάρος των άλλων γιατί ενώ φοροδιαφεύγουν εισπράττουν δικαιώματα και βέβαια αυτών που εισπράττουν τα επιδόματα από τα χρήματα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Η πανδημία βέβαια έχει τις επιπτώσεις της, αλλά στην Ελλάδα αφήνει πιο έντονα τα σημάδια της αφού το κράτος μας δεν έχει και πολύ σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν παράγει σχεδόν τίποτα, δεν έχει βιομηχανία, στον τουρισμό υπάρχει η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή και όλα τα κόμματα χαϊδεύουν τους ψηφοφόρους και προσπαθούν να τους αυξήσουν αδιαφορώντας για την χώρα.

Το χρηματιστήριο είναι καθρέπτης της οικονομίας, από το 1999 πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ τα ξένα έχουν ξεπεράσει σημαντικά τις επιδόσεις του 1999 και μοιραίο είναι να διορθώνουν

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περίμεναν ότι με την εκλογή της ΝΔ η οικονομία θα πήγαινε καλύτερα, όμως τίποτα δεν δείχνει κάτι τέτοιο, απλά δεν πήγαμε χειρότερα, παραμένουμε στάσιμοι..

Κώστας Ζουγρής