Αν ήμασταν στην δραχμή η Ελληνική οικονομία θα ήταν στο απόλυτο μηδέν

Αν ήμασταν στην δραχμή η Ελληνική οικονομία θα ήταν στο απόλυτο μηδέν

Με το Ελληνικό χρηματιστήριο να είναι φέτος ένα από τα χειρότερα στον πλανήτη και τα Ελληνικά ομόλογα να έχουν αξία χάρις στην στήριξη της Ευρωπαϊκής τράπεζας, εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε για το πού θα ήταν η οικονομία μας χωρίς την στήριξη της Ευρώπης και όμως όλοι οι Έλληνες βρίζουν τον Παπανδρέου γιατί μας έβαλε στα μνημόνια, προφανώς εννοώντας ότι οι άλλοι πολιτικοί μας θα έβρισκαν διαφορετική λύση, το είδαμε στην συνέχεια, αλλά 'πονάει πάντα η πρώτη φορά'.

Μηδενικό το ενδιαφέρον για επενδύσεις και αυτές που γίνονται, στην ουσία γίνονται με τα χρήματα που χαρίζει η κυβέρνηση στους επιχειρηματίες με όρους που ουσιαστικά είναι σαν να τους τα χαρίζει.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για την τωρινή χαζοχαρούμενη κυβέρνηση η οποία πανηγυρίζει για την οικονομία μας, αλλά για όλες, η χώρα μας απλά 'δεν τραβάει'.

Αν ήμασταν στην δραχμή η Τούρκικη οικονομία θα ήταν μπροστά μας παράδεισος. Διαφθορά και ανικανότητα τα βασικά μας προσόντα εδώ και δεκαετίες.

Τι θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση; ίσως μια μικρή βελτίωση να είχαμε από έναν Έλληνα Ντράγκι με την προϋπόθεση ότι θα τον ήθελαν τουλάχιστον τα 3 μεγάλα κόμματα.

Κώστας Ζουγρής