Είμαι χαρούμενος που τα Super Market με καταστρέφουν, όπως παλιά οι τράπεζες

Η είσοδος στα Ελληνικά Super Market πρέπει να απαγορευθεί στους καρδιοπαθείς. Οι τιμές ανεβαίνουν πιο γρήγορα και από τους ανελκυστήρες και σε αντίθεση με αυτούς που εξυπηρετούν καταστρέφουν οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν τα βασικά στα παιδιά τους και τους εαυτούς τους.

Όσοι έχουν κάποια σχέση με την λογική ξέρουν την τεράστια δύναμη που διαθέτουν για να πείσουν τις εταιρείες να τους πουλάνε φτηνά, αν αποκλείσουν για 1 μήνα μία εταιρεία με τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων αυτή μοιραία θα έχει πρόβλημα και μπορεί να απολύσει 100 άτομα, αλλά θα σώσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές τιμές.

Οι αυξήσεις πια δεν είναι 2 και 3%, αλλά από την μια μέρα στην άλλη συχνά ξεπερνούν το 10%, η κυβέρνηση μπορεί απλά να τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι που λέμε, όπως και στους προμηθευτές της και ας φύγουν όλοι από την Ελλάδα, όπου και να πάνε τέτοιο ποσοστό κέρδους δεν θα το βρουν.

Άσε τους Έλληνες εμπόρους και εταιρείες που νομίζουν ότι βρήκαν την κότα με το χρυσό αβγό και συνεργάζονται με τα Super Market κάνοντας τις προσφορές, αφού όμως έχουν ανεβάσει τις τιμές στα ύψη.

Η μαναβική; τιμές Γερμανίας και ίσως Ελβετίας με μισθούς που είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Το αστείο είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες δηλώνουν ελάχιστα κέρδη με την ανοχή των Ελληνικών αρχών. Πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά; σε αμοιβές διοικητικών συμβούλων, σε δικαιώματα στο εξωτερικό και σε υπερβολικές χρεώσεις από τις μητρικές εταιρείες.

Οι τράπεζες με την ανικανότητα και απληστία τους μας κατέστρεψαν και μας οδήγησαν στα μνημόνια, αλλά τα Super Market θα μας στερήσουν τα απαραίτητα.

Ένας χυμός έχει φτάσει 1500 δραχμές, μιλάμε για ληστεία.

Η λύση είναι μία, για 1 μήνα αγορές από μικρά μίνι μάρκετ και μανάβικα, ούτε ευρώ στις αλυσίδες Super Market αυτό πρέπει να προτείνει ένα από τα 3 πρώτα, ή όλα τα κόμματα, αν τους ενδιαφέρει ο λαός, 

Ναι θα πληρώνουμε ένα μήνα ακριβότερα, αλλά θα το νιώσουν αυτό που ζει ο λαός και δεν είναι θέμα λαϊκισμού, η κατάσταση έχει ξεφύγει.