Στέφανος Κασσελάκης, ένας σύγχρονος Dr Jekyll και Mr Hyde στην ζωή μας

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει ότι είναι εγκλωβισμένος σε δύο παράλληλους κόσμους. Σ' αυτόν που έμαθε όλα αυτά τα χρόνια που έζησε στην Αμερική και του χάρισε την επιτυχία σε οικονομικό επίπεδο με την ανάμειξη του στον κόσμο που περιλαμβάνει τα μεγαθήρια της παγκόσμιας οικονομίας και κατευθύνουν τις τύχες  όλων των χωρών και τον κομματικό κόσμο που ο Πολάκης και η παρέα του θέλουν να επιβάλλουν σε όλο τον πλανήτη αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν ότι οι Έλληνες δεν αγάπησαν ξαφνικά τον Φιντέλ Κάστρο και την πολιτική του, αλλά είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να επανακτήσουν αυτά που νόμιζαν ότι τους στέρησε το ΠΑΣΟΚ και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Τώρα οι ίδιοι, πιστεύουν ότι ο Κασσελάκης θα τους βοηθήσει, σε αντίθεση με τον Τσίπρα, να επανακάμψουν και να διώξουν τον μισητό, όπως πιστεύουν Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κασσελάκης, ο οποίος βέβαια είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος έχει καταλάβει το παιχνίδι και παίζει τον ανάλογο ρόλο.

 Προχθές ένας μεγάλος οικονομικός οίκος αναβάθμισε την Ελληνική οικονομία, είναι ο τρίτος που το κάνει τις τελευταίες μέρες,,  πρόκειται για ένα γεγονός που δεν θα αλλάξει βέβαια την τύχη μας αύριο το πρωί,  αλλά σίγουρα θα βελτιώσει πολλά πράγματα στην καθημερινότητα ακόμα και του πιο απλού Έλληνα.

Αν είχε συμβεί το αντίθετο, η δοκιμασμένη από τις δυσκολίες Ελληνική οικονομία δεν θα άντεχε και θα είχαμε  σίγουρα δυσκολίες στο δανεισμό της χώρας που μας έχουν φορτώσει και τα τρία κόμματα που είχαν την εξουσία και πήραν μέρος στα μνημόνια και πολλά άλλα αφού, όλες οι χώρες του πλανήτη εξαρτώνται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, εκτός ίσως της Βόρειας Κορέας και σε κάποιο βαθμό της Κούβας η οποία βέβαια έχει κάνει στροφή και εκτός από την Ρωσία, όλο και κάτι κάνει με τις ΗΠΑ.

Και έρχεται τώρα ο Κασσελάκης, για να υπηρετήσει την γραμμή Πολάκη και μας λέει τα ακόλουθα, μιλάμε για παράνοια, να τα ακούμε αυτά από τον Κασσελάκη.

Άλλα μας έλεγε πριν από μερικές μέρες στην ομιλία του στους βιομήχανους.

 

Βέβαια οι άνθρωποι αλλάζουν, αυτό δεν είναι το μόνο στο οποίο άλλαξε ο Στέφανος τα τελευταία χρόνια.

Κασσελάκης: “Η επενδυτική βαθμίδα πατάει πάνω στην φτωχοποίηση των πολιτών”

“Η επενδυτική βαθμίδα που μας έδωσε η Standard & Poor’s θα διαφημιστεί ως «πολυπόθητη» από την κυβερνητική προπαγάνδα. Πολυπόθητη για ποιον όμως, όταν πατάει πάνω στη φτωχοποίηση των πολιτών;

Η επενδυτική βαθμίδα στηρίζεται στα πήλινα πόδια μίας Υγείας που καταρρέει, μίας Παιδείας που υπολειτουργεί, δημόσιων υποδομών που διαλύονται, εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατούνται, πραγματικού εισοδήματος που μειώνεται.

Τους μήνες που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του -ήδη ακούει και καταγράφει τα «θέλω» της κοινωνίας- και, με τη ριζική στελεχιακή του ανανέωση, θα αποτελέσει την προοδευτική πρόταση αυτοδύναμης διακυβέρνησης.

Αντί για τεχνητούς πανηγυρισμούς από τις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης σε κάθε τομέα, η δική μας επιλογή είναι: Να ανέβει ο ελληνικός λαός Κοινωνική Βαθμίδα.

Να ανέβει ο κρατικός μηχανισμός βαθμίδα. Να ανέβουν η Υγεία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Διαφάνεια βαθμίδα. Να ανέβει το βιοτικό μας επίπεδο βαθμίδα.”