Φθινόπωρο, λάδι, τρόφιμα, νοίκι, καύσιμα στα ύψη, 'θα μας βγάλουν το λάδι'

Οι ανέμελες μέρες του καλοκαιριού ήδη είναι παρελθόν για πολλούς Έλληνες.

Η σκληρή πραγματικότητα κάνει την παρουσία της και οι καιρικές συνθήκες, οι πυρκαγιές και πάνω απ' όλα η απληστία αυτών που διακινούν καύσιμα, τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό που αρχικά δεν θα αγγίξει άμεσα αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό και είχαν μία καλή χρονιά και συχνά αδήλωτο εισόδημα και βέβαια τους μόνιμους φοροφυγάδες που απλά το κράτος, εκτός του ότι δεν μπορεί, δεν θέλει και να ενοχλήσει.

Διάβασα προχθές τις δηλώσεις του Φάμελλου, προσωρινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των αρτοποιών με την αύξηση των σιτηρών.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και ο Τσίπρας, όμως κανένα κόμμα δεν είχε κάνει δηλώσεις για το ότι οι αρτοποιοί δεν είχαν μειώσει τις τιμές όταν το σιτάρι έπεσε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Όλα τα κόμματα αγκαλιάζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και περιφρονούν στην ουσία τους μισθωτούς οι οποίοι πληρώνουν και το βασικό κομμάτι της φορολογίας.

Είπε προχθές η Αχτσιόγλου είναι κόμμα μισθωτών κάνοντας δηλώσεις ανάλογες με αυτές του Κατρούγκαλου και αμέσως τις πήρε πίσω.

Αυτή η τετραετία δεν θα είναι καθόλου εύκολη για την κυβέρνηση και στο τέλος της θα είναι απίθανο να υπάρχει η τωρινή ευεξία και ανεμελιά. Για να γίνει αυτό πρέπει η κυβέρνηση να πάρει σκληρές αποφάσεις, ενώ προς το παρόν δεν έχει αντιπολίτευση.

Τι πρέπει να κάνει το κοινό; επιλεκτικό σταδιακό αποκλεισμό αυτών οι οποίοι κερδοσκοπούν με την καθοδήγηση των κομμάτων και πίεση για πτώση των τιμών, εκτός και αν έχουν χρήματα, οπότε ας μην μιλάμε και να μην κατηγορούμε κανένα, απλά να βρίσκουμε τρόπους να παίρνουν επιδόματα που ίσως δεν δικαιούνται αυτοί που ροκανίζουν το μέλλον της Ευρώπης.