Γιατί δεν πάει τόσο καλά ο τουρισμός

Ανησυχία για τα χρυσά αβγά της κότας που φέτος δείχνουν ότι θα είναι αισθητά λιγότερα.

Τα έσοδα της κυβέρνησης βέβαια δεν θα μειωθούν ιδιαίτερα αφού θα πρέπει να δηλώσουν μηδενικά εισοδήματα όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, κάτι που δεν τους παίρνει.

Άσε που από αύριο κιόλας θα φανούν οι διαθέσεις της κυβέρνησης για την φοροδιαφυγή αφού δεν θα έχει πια αντίπαλο που πάει κόντρα σε οποιαδήποτε απόφαση, απλά για να κερδίσει μερικούς ψήφους και μαλώνει  όποιον βουλευτή του μιλάει για φοροδιαφυγή.

Ο τουρισμός τελείωσε για την Ελλάδα και λογικά θα κάνει μερικά χρόνια να σηκωθεί.

Η εξήγηση είναι απλή, ο ξένος τουρίστας ψάχνει τα πάντα στις τιμές, γιατί στις χώρες του πληρώνει κανονικά τους φόρους του, έχει επωμισθεί τις αυξήσεις σε τρόφιμα καύσιμα και άλλα προϊόντα και έρχεται για διακοπές σε μια χώρα που ξαφνικά μεγάλο κομμάτι της αγοράς την είδε κάτι σαν Ελβετία, επειδή κανείς δεν πληρώνει σχεδόν τους φόρους που του αναλογούν.

Η σύγκριση με άλλες γειτονικές χώρες στις τιμές είναι πια αβυσσαλέα  και η βασική αιτία που η χώρα μας έχει βγάλει πια κακή φήμη.

Οι Άγγλοι που πήγαιναν στο Ιόνιο έχουν μεγάλο πρόβλημα, όπως και οι Γερμανοί. Οι Έλληνες βέβαια δεν θα ρίξουν τις τιμές γιατί έχουν αποθέματα, όμως όταν αυτά τελειώσουν θα κλάψουν πολλοί.

Ποιος Έλληνας τολμάει να πάει διακοπές στα νησιά μας, ποιο φθηνή θα είναι η Ισπανία, η Τουρκία, άσε δε, έτσι θα την δούμε σε μερικά χρόνια να ξεπερνάει την κρίση, εμείς ποτέ, πάντα θα χαϊδεύουμε τους φοροφυγάδες, τον Ελ Σιντ Τσίπρα και θα αφήνουμε τις μεταρρυθμίσεις για τους επόμενους, αύριο πρέπει να τις αναγγείλει.