Κάτω τα χέρια από την φοροδιαφυγή, είναι η ανεπίσημη Αγία της Ελλάδος

Πιστοί και άπιστοι προστατεύουν με κάθε τρόπο την φοροδιαφυγή, όχι μόνο μετά την μεταπολίτευση, αλλά ίσως από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκαν οι εφορίες.

Δεν είναι τυχαία και η φορολογική αντιμετώπιση της εκκλησίας η οποία δεν έχει υιοθετήσει βέβαια τον επίσημο εορτασμό της Αγίας φοροδιαφυγής.

Στην σύγχρονη Ελλάδα έχουν κυβερνήσεις αριστεροί, δεξιοί, Σοσιαλιστές, ακόμα και πολιτικό με συμπάθειες στους αναρχικούς ή τους ακροδεξιούς, ουσιαστικά όμως κανένας ποτέ δεν άγγιξε στον βαθμό που του επιτρέπουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί την φοροδιαφυγή.

Η απάντηση στο γιατί  βέβαια είναι ότι εκτός των μισθωτών όλοι σχεδόν οι άλλοι έχουν τον τρόπο να τα έχουν καλά μαζί της γι' αυτό και τους χαϊδεύουν όλα τα κόμματα τα οποία τώρα, πριν από τις εκλογές βγάζουν κορώνες για τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών  οι οποίες λογικά είναι και οι μόνες που πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί. 

Αρέσει όμως στον κόσμο να διαβάζει για τους κακούς πλούσιους που είναι δήθεν υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία διαβιώνει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Όλα τα κόμματα, αντιπολίτευση, κυβέρνηση είναι προσεκτικοί έναντι των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων  οι οποίες ζουν με λιγότερα από 5000 τον χρόνο, δηλαδή κάτι παραπάνω από όσα θέλει για γλυφιτζούρια ή παιχνίδια ο κανακάρης των κατοίκων των Βορείων προαστείων.

Ωραία όλα αυτά όμως, θα θέσω ένα απλό ερώτημα στα κόμματα  και τους αρχηγούς τους οι οποίοι έχουν την βασική ευθύνη.

Έχετε επιχειρήσει να βρείτε έναν ελεύθερο επαγγελματία από αυτούς που υποτίθεται ότι δουλεύουν μια φορά την εβδομάδα, γι' αυτό έχουν και χαμηλό εισόδημα; αν βρείτε σφυρίξτε μου, μόνο οι οργανωμένες εταιρείες θα σου δώσουν κάποιο ραντεβού, τους υπόλοιπους τους ψάχνεις για μεγάλο διάστημα, όσο για τις αποδείξεις που σου δίνουν, δεν ξέρουμε πως να τις αξιοποιήσουμε

Όλη η φιλοσοφία της χώρας κρύβεται σ' αυτά που έλεγαν πρώην πρωθυπουργοί και πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, οι μόνοι που τόλμησαν να τα πουν, αλλά είναι και πιο αντιπαθείς, έστω και αν πέθαναν.

Όλη η Ελλάδα είναι ΠΑΣΟΚ, αυτό το ξέρουν οι Μητσοτάκης και Τσίπρας και το εκμεταλλεύτηκαν ή συνεχίζουν να το εκμεταλλεύονται αφού το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την δυναμική να επανέλθει στα επίπεδα που είχε πριν από το 2012.