Ξέρετε κάτι που να αυξήθηκε μόνο μέχρι 12%;

Οι κυβερνήσεις και οι οικονομικοί παράγοντες της κάθε χώρας φτιάχνουν τους διάφορους δείκτες όπως θέλουν με σκοπό τα αποτελέσματα να μην είναι τώσο επώδυνα ώστε να προκαλέσουν σοκ στην κοινωνία.

 

Στην εποχή μας σαφώς και ο πραγματικός πληθωρισμός είναι μεγαλύτερος από 12% που και πάλι είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή ένωση και μάλλον σε όλο τον πλανήτη.

 

Δεν είμαι οικονομολόγος, και να ήμουν δεν θα εύρισκα την λύση, όπως δεν την έχουν βρει χιλιάδες άλλοι σημαντικοί παράγοντες, όχι μόνο τώρα, πάντα.

 

Βασικά είναι κάτι σαν την θεωρία της πεταλούδας, αρχίζει να φτερουγίζει κάπου και προκαλεί τρα λαλα   σε όλο τον πλανήτης κάθε 10-20 χρόνια.

 

Υπάρχει τρόπος να τιθασεύσει μια κυβέρνηση τις τιμές; σαφώς και υπάρχει και αυτό κάνουν οι περισσότερες χώρες με σωστή οικονομία και κάτι καταφέρνουν, εμείς εδώ με την διαφθορά μόνιμα στο κόκκινο, αν πετύχουμε κάτι, θα το πετύχουμε αργότερα από τους άλλους.

 

Το μόνο όπλο που νομίζω ότι έχουμε, δεν είναι να τους κάνουμε ντα ντα όπως πιστεύει κάποιος, αφού δεν μπορεί να επέμβει μια κυβέρνηση σε  ελεύθερη οικονομία, μπορεί όμως να τους τρελάνει στους ελέγχους και βρει παραβάσεις στα πρόστιμα και να τους υποχρεώσει να μειώσουν τις τιμές.

 

Βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσουν να διώχνουν προσωπικό και να διογκωθεί η ανεργία και μετά, όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις να τους επιδοτήσουν κιόλας με δις για να μην διώξουν 100 υπάλληλους.