Eight Miles High-Byrds

Eight Miles High-Byrds

Roger McGuinn: Προσπαθούσα με την κιθάρα μου να μιμηθώ το σαξόφωνο του John Coltrane, Gene Clark πέθανε 24 Μαϊου 1991

Γράφτηκε από τους Gene Clark , Jim McGuinn (γνωστός και ως Roger McGuinn) και David Crosby . Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως σινγκλ στις 14 Μαρτίου 1966. Επηρεασμένο μουσικά από τον Ravi Shankar και τον σαξοφωνίστα της τζαζ John Coltrane , το τραγούδι άσκησε επιρροή στην ανάπτυξη των μουσικών στυλ της ψυχεδέλειας και της ράγκα ροκ .

Ως εκ τούτου, οι κριτικοί αναφέρουν συχνά το "Eight Miles High" ως το πρώτο καλόπιστο ψυχεδελικό ροκ τραγούδι, καθώς και ένα κλασικό της εποχής της αντικουλτούρας .

Απαγορεύτηκε στο ραδιόφωνο των ΗΠΑ λίγο μετά την κυκλοφορία του, μετά από ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν στο εμπορικό περιοδικό ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών Gavin Report σχετικά με τις αντιληπτές υποδηλώσεις ναρκωτικών στους στίχους του . Το συγκρότημα αρνήθηκε σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς εκείνη την εποχή, αλλά τα επόμενα χρόνια τόσο ο Clark όσο και ο Crosby παραδέχτηκαν ότι ήταν τουλάχιστον εν μέρει εμπνευσμένο από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών που έκαναν τότε.

Η αποτυχία του "Eight Miles High" να φτάσει στο Billboard Top 10 αποδίδεται κυρίως στην απαγόρευση μετάδοσης, αλλά ορισμένοι σχολιαστές έχουν προτείνει ότι η πολυπλοκότητα και η μη εμπορική φύση του ήταν τελικά οι μεγαλύτεροι παράγοντες.

Video Url
 

 

https://www.popup.gr/