1988 Desire-U2, Α' Νο 1 τους στην Αγγλία

1988 Desire-U2, Α' Νο 1 τους στην Αγγλία

Οι U2 αναφέρουν το τραγούδι των Stooges "1969" ως την κύρια επιρροή για το "Desire," που είναι μια παρεμβολή του ρυθμού Bo Diddley . Το συγκρότημα ηχογράφησε αρχικά ένα demo του τραγουδιού στα STS Studios στο Δουβλίνο. Αφού το ηχογράφησαν ξανά στα A&M Studios στο Λος Άντζελες, συμφώνησαν ότι ακουγόταν «πιο σφιχτό και ακριβές», αλλά σύμφωνα με τον κιθαρίστα The Edge , «δεν είχε αίσθηση». Ως αποτέλεσμα, εγκατέλειψαν την εκ νέου ηχογράφηση υπέρ του αρχικού demo. 

Το "Desire" έκανε το ντεμπούτο του ζωντανά την πρώτη νύχτα της περιοδείας Lovetown στις 21 Σεπτεμβρίου 1989 και εμφανίστηκε σχεδόν σε κάθε συναυλία αυτής της περιοδείας. Πήρε το εξώφυλλο του " All Along the Watchtower " του Bob Dylan .

Στο Zoo TV Tour , " επινοήθηκε εκ νέου με διαφορετικά εφέ στην κιθάρα των Edge και άνοιξε τα περισσότερα encore. Ο Bono θα χρησιμοποιούσε το τραγούδι για να τονίσει τα χαρακτηριστικά των επί σκηνής του alterego Mirrorball Man και MacPhisto .  Στην περιοδεία PopMart , ο Bono και οι Edge έπαιζαν το τραγούδι ακουστικά. 

Για το Elevation Tour , ήταν μια απογυμνωμένη ηλεκτρική έκδοση που παιζόταν στην άκρη ενός διαδρόμου σε σχήμα καρδιάς που επεκτεινόταν στο κοινό. Ο Adam Clayton θα συμμετείχε με μπάσο λίγο πριν τη γέφυρα και ο Larry Mullen, Jr.έπαιζε μαζί σε ένα μόνο τύμπανο.

Στις 15 Οκτωβρίου 2004, σε μια εμφάνιση στη βρετανική τηλεόραση που προωθούσε το άλμπουμ How to Dismantle an Atomic Bomb , ο Bono και ο Edge παρουσίασαν μια πρόχειρη ηλεκτρική έκδοση. 

Στην περιοδεία Vertigo , το "Desire" δεν παίχτηκε καθόλου στα τρία πρώτα σκέλη, και εμφανίστηκε μόνο μία φορά σε ακουστική μορφή στο τέταρτο σκέλος ως απάντηση στο αίτημα ενός θαυμαστή στο Σάο Πάολο .

Το μουσικό βίντεο για το "Desire" γυρίστηκε στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια και σκηνοθέτησαν οι Richard Lowenstein και Lynn-Maree Milburn . Είναι η χολιγουντιανή remix έκδοση του τραγουδιού, με μέλη του συγκροτήματος και ντόπιους σε διάφορα σημεία της πόλης, συμπληρωμένες με τυχαίες εικόνες που σχετίζονται με αναφορές στο τραγούδι.

 

 

https://www.popup.gr/