Day Tripper-Beatles

Day Tripper-Beatles

Ηχογραφήθηκε στις 16/10/1965 έχει αυτήν την καταπληκτική εισαγωγή.

Το " Day Tripper " είναι ένα τραγούδι από το αγγλικό ροκ συγκρότημα Beatles που κυκλοφόρησε ως διπλό σινγκλ A-side με το " We Can Work It Out " τον Δεκέμβριο του 1965. Το τραγούδι γράφτηκε κυρίως από τον John Lennon με ορισμένες συνεισφορές από τον Paul McCartney και πιστώθηκε στη συνεργασία Lennon-McCartney .

Και τα δύο τραγούδια ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριών για το άλμπουμ Rubber Soul του συγκροτήματος. Το single ήταν στην κορυφή των charts στη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το "Day Tripper" έφτασε στο νούμερο πέντε στο Billboard Hot 100 chart και το "We Can Work It Out" κατείχε την πρώτη θέση.

Το "Day Tripper" είναι ένα ροκ τραγούδι που βασίζεται σε ένα riff ηλεκτρικής κιθάρας και βασίζεται στην επιρροή της αμερικανικής σόουλ μουσικής . Οι Beatles το συμπεριέλαβαν στη λίστα συναυλιών τους μέχρι την αποχώρησή τους από τις ζωντανές εμφανίσεις στα τέλη Αυγούστου 1966. Το σινγκλ ήταν το πρώτο παράδειγμα διπλού A-side στη Βρετανία. 

Η επιτυχία του έκανε δημοφιλή τη μορφή και, δίνοντας ίση μεταχείριση σε δύο τραγούδια, επέτρεψε στους καλλιτέχνες να δείξουν την ευελιξία τους. Η χρήση διαφημιστικών ταινιών από το συγκρότημα για την προώθηση του σινγκλ προέβλεπε το σύγχρονο μουσικό βίντεο .

 

 

 

https://www.popup.gr/