Take me To Church-Hozier

Take me To Church-Hozier

Οπαδός του Tom Waits είναι ο Ιρλανδός τραγουδοποιός

 Κυκλοφόρησε ως το ντεμπούτο του σινγκλ στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, αρχικά με το εκτεταμένο έργο του με το ίδιο όνομα, πριν εμφανιστεί ως το πρώτο κομμάτι του ντεμπούτου άλμπουμ του 2014, Hozier . Ένας μαχόμενος μουσικός την εποχή της σύνθεσής του, ο Hozier έγραψε και ηχογράφησε το τραγούδι στη σοφίτα του σπιτιού των γονιών του στην κομητεία Wicklow . Ένα σόουλ τραγούδι mid-tempo , οι στίχοι του χρησιμοποιούν θρησκευτική ορολογία για να περιγράψουν μια ρομαντική σχέση μπροστά στις διακρίσεις της Εκκλησίας. Το τραγούδι τράβηξε την προσοχή της Rubyworks Records , όπου ο παραγωγός Rob Kirwanσυνεργάστηκε με τον Hozier στην τελική ηχογράφηση.

Το συνοδευτικό μουσικό βίντεο έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2013, σε σκηνοθεσία των Brendan Canty, Emmet O'Brien και Conal Thomson. Γυρίστηκε σε ασπρόμαυρο και ακολουθεί μια ρομαντική σχέση μεταξύ δύο ανδρών και την επακόλουθη βίαιη ομοφοβική αντίδραση . Μετά την κυκλοφορία του στο YouTube τον Σεπτέμβριο του 2013, το βίντεο έγινε γρήγορα viral, οδηγώντας στην επακόλουθη άδεια χρήσης του Hozier με την Columbia Records US και την Island Records UK. Το 2014, απέκτησε ευρεία παγκόσμια δημοτικότητα, φτάνοντας στην κορυφή των τσαρτ σε 12 χώρες και φτάνοντας στο top 10 σε 21 άλλες περιοχές. Το τραγούδι απέσπασε επίσης την αποδοχή των κριτικών.

Με τη βοήθεια των μουσικών πλατφορμών Shazam και Spotify για να γίνει ροκ ραδιοφωνική επιτυχία στις ΗΠΑ, πέρασε 23 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του τσαρτ Hot Rock Songs , ισοβαθμώντας με το " Radioactive " των Imagine Dragons ως το μακροβιότερο νούμερο ένα. την ιστορία του χάρτη (τότε).

Το "Take Me to Church" αργότερα πέρασε στο Billboard Hot 100 , όπου έφτασε στο νούμερο δύο τον Δεκέμβριο του 2014. Το τραγούδι ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς στα 57α Ετήσια Βραβεία Grammy και έχει πιστοποιηθεί έξι φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.

 

 

 

 
 
-->