Paul Young - No Parlez 1983

Paul Young - No Parlez 1983

Το No Parlez είναι το ντεμπούτο σόλο στούντιο άλμπουμ του Άγγλου τραγουδιστή Paul Young .

Κυκλοφόρησε το 1983, έφτασε στο νούμερο ένα στο UK Albums Chart (για ένα μη συνεχόμενο σύνολο 5 εβδομάδων) και παρέμεινε στο Top 100 του Ηνωμένου Βασιλείου για 119 εβδομάδες. 

Το άλμπουμ έχει πιστοποιηθεί τετραπλά πλατινένιο από το BPI για πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 1,2 εκατομμυρίων αντιτύπων. 

Αρχικά, τα δύο πρώτα σινγκλ, "Iron Out the Rough Spots" και ένα ριμέικ του " Love of the Common People ", δεν είχαν επιτυχία, αλλά το τρίτο, μια διασκευή του κλασικού Marvin Gaye " Wherever I Lay My Hat (That's My Home) », ήταν το Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο Singles Chart για τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1983, και το πρώτο από τα 14 βρετανικά Top 40 σινγκλ του Young.

Ανάλογη επιτυχία ακολούθησε και στην ηπειρωτική Ευρώπη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο , το επόμενο σινγκλ " Come Back and Stay " έφτασε στο Νο. 4 και η επανέκδοση του "Love of the Common People" έφτασε στο Νο. 2 στα τέλη του 1983.

Κυκλοφόρησε το έτος μετά την εισαγωγή των CD με τη δυνατότητα για μεγαλύτερο χρόνο αναπαραγωγής. Η έκδοση του CD του "No Parlez" περιείχε ένα επιπλέον κομμάτι (Behind Your Smile) όχι στην κυκλοφορία του βινυλίου. Επιπλέον, πέντε από τα άλλα 11 κομμάτια ήταν εκτεταμένες εκδόσεις σε σύγκριση με την έκδοση βινυλίου.

Περιείχε οκτώ διασκευές μαζί με δύο κομμάτια γραμμένα από τον Young και τον πληκτρολόγιο Ian Kewley και ένα γραμμένο από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος του Young εκείνη την εποχή, Steve Bolton . Τρεις από τις εκδόσεις του εξωφύλλου γράφτηκαν από τον Jack Lee ο οποίος έγραψε επίσης το " Hanging on the Telephone " που ήταν μεγάλη επιτυχία για την Blondie .

Στη Βόρεια Αμερική κυκλοφόρησε με διαφορετικό εξώφυλλο  και έγινε ένα νέο βίντεο για το σινγκλ «Come Back and Stay».

Το 2008, ένα προωθητικό CD του άλμπουμ διανεμήθηκε από την εφημερίδα Daily Mail .

 

 

 

 

 

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/