Do You Really Want To Hurt Me? - Culture Club (1982)

Do You Really Want To Hurt Me - Culture Club (1982)

No 1 στην Αμερική το 1982, και στην Αγγλία τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

Το "Do You Really Want to Hurt Me" ήταν το τρίτο σινγκλ που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη από το Culture Club και το ντεμπούτο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Το τραγούδι διαλέχθηκε από το BBC Radio 2 και έγινε Νο. 1 σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου για τρεις εβδομάδες τον Οκτώβριο του 1982.

Μπήκε στο αμερικανικό ποπ chart την εβδομάδα που έληξε στις 4 Δεκεμβρίου 1982, χτύπησε Νο. 1 στο περιοδικό Cash Box και κράτησε στο Νο. 2 για τρεις εβδομάδες στο Billboard Hot 100 chart τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1983 (διατηρήθηκε από την Νο. 1 θέση λόγω της τεράστιας επιτυχίας του " Billie Jean " του Michael Jackson ). Το single επιτυχία Νο. 1 στον Καναδά. Ήταν επίσης νούμερο ένα στην Αυστραλία.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Culture Club, μετά τις δύο πρώτες κυκλοφορίες τους, το "White Boy" και το "I'm Afraid of Me", που βρέθηκαν χαμηλότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Νο. 114 και στο Νο. 100 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον Boy George , ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να πετύχουν συμφωνία για άλμπουμ.

Το τραγούδι ανέβηκε γρήγορα στα τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στο Top of the Pops , που είχε ως αποτέλεσμα το ανδρόγυνο στυλ ντυσίματος του Τζορτζ και η σεξουαλική ασάφεια να γίνουν πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το γκρουπ κλήθηκε να εμφανιστεί στο Top of the Pops μόνο το βράδυ πριν από την παράσταση, μετά την αποχώρηση του Shakin' Stevens . 

Σε μια αναδρομική ανασκόπηση, ο δημοσιογράφος της Allmusic , Jose F. Promis, περιέγραψε το "Do You Really Want to Hurt Me" ως "ένα απλό αριστούργημα, που αντηχούσε με έναν πόνο που έμοιαζε με τα κλασικά τραγούδια με πυρσό του παρελθόντος". 

Video Url

 

1982 εμφάνιση των Culture Club στο Top Of The Pops στην θέση του Shakin' Stevens που αρρώστησε ξαφνικά, από αυτήν την εμφάνιση ξεκίνησαν όλα. Η τύχη λοιπόν παίζει πάντα τον ρόλο της  

 

 

 

 

https://www.popup.gr/