Doechii: Η μαζορέτα που μεταμορφώθηκε σε performer

Doechii: Η μαζορέτα που μεταμορφώθηκε σε performer

 

Η μουσική έπαψε να εντυπωσιάζει μόνο με τον ήχο εδώ και χρόνια. Πήγαμε από το ρομαντικό ραδιόφωνο στο «χαζοκούτι» της τηλεόρασης, έπειτα ήρθε το επαναστατικό βίντεο και τέλος το εθιστικό ίντερνετ. Η επανάσταση του streaming και των Data έφερε το παράλληλο σύμπαν που αρχίζουμε να το ζούμε σαν πραγματικότητα χωρίς να το πολυκαταλαβαίνουμε.

Η Doechii πρότινος Iamdoechii ή κατά κόσμον “ Jaylah Hickmon” είναι ένα κορίτσι 22 ετών από την Φλόριντα που ξεκίνησε σαν μαζορέτα κρατώντας τα πον-πον πάντα ψηλά. Έτσι άρχιζε να αντιλαμβάνεται ότι όσο μεγαλώνεις τα ρούχα σε στενεύουν, τα γήπεδα φαίνονται μικρά, οι φίλοι είναι λίγοι και γνωστοί είναι πλέον όλος ο κόσμος. Ξεδιπλώθηκε σαν χταπόδι και από τότε ότι αγγίζει «κολλάει».

Γρήγορα μεταμορφώθηκε σε χορεύτρια, τραγουδίστρια, rapper, fashionista, influencer και οσονούπω έπονται κι άλλα.

Μετά τα ψηφιακά EPs “Oh the Places You’ll Go”-2020 & “Bra-Less”-2021 εντάχθηκε στο δυναμικό της ανεξάρτητης Top Dawg Entertainment (TDE). Έβγαλε το πρώτο της single εκεί το “Persuasive” (18-3-2022) «πείθοντας» έτσι με το ανένταχτο και γεμάτο τσαμπουκά στυλ rapper για γυναίκα, το κοινό, τα ΜΜΕ, τους φαν, τα «νούμερα» και φυσικά τους διευθυντές. Τέλος Μαρτίου επήλθε η συνεργασία της ανεξάρτητης “TDE” με την πολυεθνική Capitol και το αποτέλεσμα της το video clip του νέου της single “Crazy”.

Αν δεν ήταν με τις ευλογίες της Capitol που μυρίστηκε «φρέσκο αίμα» δεν νομίζω ότι θα «ανέβαινε» το κομμάτι στο Youtube. Αν και ήδη από προχθές απαγορεύτηκε από του Youtube trending. (Οι απαγορεύσεις πάντα «φέρνουν» νούμερα άλλωστε)

Το “Crazy” βγήκε πριν τέσσερεις μέρες και είναι όντως εντυπωσιακό και παρακινδυνευμένο, ξεκινώντας σαν ένα «άφυλο γυμνό» video-game που κατά την Doechii παρουσιάζει την βία σαν ενδυνάμωση της γυναικείας φύσης και την καταπίεση σαν μοχλό αλλαγής.

Η μιλιταριστική, «ολόγυμνη» υποχθόνια, σοκαριστική, χορογραφία έρχεται από ένα δυστοπικό μέλλον όπου εικόνες, λόγος και μηνύματα «μπλέκουν» τεχνολογία και άνθρωπο στο επόμενο επίπεδο επικοινωνίας με το αύριο.

https://www.youtube.com/watch?v=0aQ9Q0hRTwY