Africa-Toto, ταξίδια με τα τραγούδια

Africa-Toto, Απρίλιος 1982

Ο τραγουδιστής τους David Paich γεννήθηκε 25/6/1954, το άλμπουμ IV κυκλοφόρησε 8 Απριλίου 1982, o Mike Porcaro είχε γεννηθεί στις 29 του Μάη το 1955, πέθανε το 2015.

Το " Africa " είναι από το δέκατο και τελευταίο κομμάτι του τέταρτου στούντιο άλμπουμ τους Toto IV (1982). Κυκλοφόρησε ως single στις ΗΠΑ μέσω της Columbia Records τον Οκτώβριο του 1982, το τρίτο σινγκλ του άλμπουμ συνολικά και το δεύτερο στην Ευρώπη. Το τραγούδι γράφτηκε από τα μέλη του συγκροτήματος David Paich και Jeff Porcaro , σε παραγωγή του συγκροτήματος και μίξη από τον βραβευμένο με Grammy μηχανικό Elliot Scheiner .

Οι κριτικοί επαίνεσαν τη σύνθεσή του και τις ερμηνείες του Τοτό. Κατάφερε να φτάσει στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 chart των Ηνωμένων Πολιτειών, το μοναδικό νούμερο ένα στο Billboard του συγκροτήματος και στο νούμερο ένα στα καναδικά charts. Κορυφώθηκε επίσης στην πρώτη δεκάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία.

Το τραγούδι συνοδευόταν από ένα μουσικό βίντεο, το οποίο έκανε πρεμιέρα το 1983, και σκηνοθέτησε ο Steve Barron , ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το γκρουπ για το " Rosanna ". Το βίντεο παρουσιάζει τον Toto σε μια βιβλιοθήκη, καθώς παίζουν και παρουσιάζουν διάφορες πτυχές της αφρικανικής κουλτούρας.

Ενώ ήταν δημοφιλές στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, και ως χρυσό από την RIAA το 1991,  ​​είδε μια αναζωπύρωση στη δημοτικότητα μέσω των κοινωνικών μέσων κατά τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 2010, συμπεριλαμβανομένου ενός Διασκευή που ζητήθηκε από θαυμαστές από το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Weezer που έφτασε στο νούμερο 51 στο Billboard Hot 100. 

Έκτοτε έχει πιστοποιηθεί οκτώ φορές πλατινένιο