Ο χρόνος γυρίζει πίσω και πάμε απόψε σε συναυλία του Bowie για το Ziggy Stardust

Πρόκειται για το πέμπτο στούντιο άλμπουμ  Bowie , που κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου 1972 στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της RCA Records . Το 1972 ο David Bowie μας παρουσιάζει τον Ziggy Stardust με την κυκλοφορία του άλμπουμ The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars, από τότε είναι πάντα μαζί μας και θα είναι για όλες τις επόμενες γενιές...

Το Ziggy Stardust χαρακτηρίζεται ως ένα χαλαρό concept άλμπουμ και ροκ όπερα καιαφορά το τίτλο alter ego του Bowie Ziggy Stardust , ένα φανταστικό ανδρόγυνο και αμφιφυλόφιλο ροκ σταρ που στέλνεται στη Γη ως σωτήρας πριν από μια επικείμενη αποκαλυπτική καταστροφή. Στην ιστορία του, ο Ziggy κερδίζει τις καρδιές των θαυμαστών αλλά υφίσταται μια πτώση από τη χάρη αφού υπέκυψε στο δικό του εγώ. Ο χαρακτήρας εμπνεύστηκε από πολλούς μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιστών Vince Taylor και Iggy Pop .

Το μεγαλύτερο μέρος της ιδέας του άλμπουμ αναπτύχθηκε μετά την ηχογράφηση των τραγουδιών. Το glam rock και το proto-punkΤα μουσικά στυλ επηρεάστηκαν από την Pop, τους Velvet Underground και τον Marc Bolan του T. Rex , ενώ οι στίχοι συζητούν την τεχνητή ροκ μουσική, πολιτικά ζητήματα, χρήση ναρκωτικών, σεξουαλικό προσανατολισμό και σταρ. Το εξώφυλλο του άλμπουμ, φωτογραφημένο μονόχρωμο και επαναχρωματισμένο, τραβήχτηκε στο Λονδίνο, έξω από το σπίτι των γουνοποιών "K. West".