Τα κλασικά «αλλιώς» Ο Γιάννης Πετρίδης στα 'ΝΕΑ΄ του Σαββάτου

Τα κλασικά «αλλιώς» Ο Γιάννης Πετρίδης στα 'ΝΕΑ΄ του Σαββάτου

Διασκευές, επανεκτελέσεις και απροσδόκητες ερμηνείες σε συνθέσεις και τραγούδια από τη «χριστουγεννιάτικη» δισκογραφία

RIVER-Joni Mitchell 1971
Ένα τραγούδι που γράφτηκε για κάποιες άσχημες εμπειρίες στις ημέρες των Χριστουγέννων και έρχεται στην μνήμη μας όταν οι γιορτές βγάζουν μερικές φορές αυτή την πικρή νοσταλγία για κάτι που χάθηκε

PEACE ON EARTH/ LITTLE DRUMMER BOY-Bing Crosby, David Bowie
Μια απρόσμενη συνεργασία σε ένα κλασικό τραγούδι της δεκαετίας του '50 σε medley με το Peace On Earth. Ο Bing Crosby ήταν ο κορυφαίος τραγουδιστής στον πλανήτη στις δεκαετίες του '30 και '40.

CHRISTMASS RAPPING-Wairtresses
Αν αγαπάτε τα τραγούδια της δεκαετίας του '80 και συγκροτήματα όπως οι Blondie, Talking Heads και Human League σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρον αυτό το συγκρότημα της Patty Donahue

CHRISTMAS SONG-Nat King Cole
Ένα τραγούδι που έκανε αρχικά επιτυχία ο Mel Torme αλλά στο πέρασμα του χρόνου επικράτησε με την ερμηνεία του Nat King Cole.

A FAIRYTALE IN NEW YORK-Pogues feat, Kirsy MacColl
Ένα από τα πολλά γιορτινά τραγούδια που επανέρχονται κάθε χρόνο στην μνήμη μας. Αυτό χρειάστηκε μερικά χρόνια για να θεωρηθεί κλασικό, αλλά τώρα πια είναι μόνιμη συντροφιά σε κάθε Χριστούγεννα

FROSTY THE SNOWMAN-Cocteau Twins
Η θλίψη του Frosty από την δεκαετία του '50, βρίσκει τέλεια ανταπόκριση στην φωνή της Elizabeth Fraser τραγουδίστριας των Cocteau Twins.

IN DULCI JUBILO-Mike Oldfield
Κάλαντα από τον 14ο αιώνα που διασκεύασε αργότερα ο JS Bach και στην δεκαετία του '70 ο Mike Oldfield για τους φίλους του Progressive Rock.

I BELIEVE IN FATHER CHRISTMAS-Greg Lake
Έκπληξη για την εποχή του στην δεκαετία του '70 η
ερμηνεία ενός Progressive Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Emerson, Lake and Palmer, τώρα πια είναι κλασικό.

BLUE CHRISTMAS-Elvis Presley
Ένα τραγούδι του 1948 που το έκανε κλασικό η φωνή του Elvis στην δεκαετία του '50 όταν μέσα στην τρέλα του ροκ εν ρολ ηχογραφούσε και Χριστουγεννιάτικα άλμπουμ.

SANTA CLAUSS IS COMING TO TOWN-Bruce Springsteen
Μία διασκευή από το 1982 που την έχουμε συνδυάσει με τα δώρα που περιμένουν τα μικρά παιδιά στην περίοδο των εορτών.