Πέθανε ο Joe Simon τραγουδιστής της Σόουλ με πολλές επιτυχίες στα 70'ς

Πέθανε ο Joe Simon τραγουδιστής της Σόουλ με πολλές επιτυχίες στα 70'ς

Ο Joe Simon, ένας βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής R&B του οποίου οι επιτυχίες περιλάμβαναν το "The Chokin' Kind" του 1969 και το "Power of Love" του 1972 και συμπεριλήφθηκε στο "So Fresh, So Clean" των OutKast και σε άλλα κλασικά hip-hop, πέθανε τη Δευτέρα (Δεκ. 13) κοντά στο Σικάγο. Ήταν 85.

Γεννημένος στο Simmesport της La., ο Simon μισούσε να μαζεύει βαμβάκι και μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να γίνει τραγουδιστής, περνώντας τα πρώτα του χρόνια εκεί άστεγος και ζώντας σε ένα κοτέτσι. Χωρίς να κάνει τίποτα τη νύχτα, έγραφε 20 με 30 τραγούδια καθημερινά και ανέπτυξε τη φωνή του σε σημείο που ένας ιδιοκτήτης δισκογραφικής τον πλήρωσε 1.100 δολάρια για να ηχογραφήσει τέσσερα τραγούδια που γράφτηκαν από άλλους. Έφερε ντόπιους μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών σπουδαίων της funk Sly Stone και Larry Graham για να παίξουν στο "My Adorable One" του 1964, το οποίο έγινε η σημαντική επιτυχία του Simon.

Η καριέρα του Simon άρχισε γρήγορα, καθώς κατέκτησε τρία Νο. 1 και 14 στο top 10 σε αυτό που τώρα ονομάζεται chart Hot R&B/Hip-Hop Songs και ένα βραβείο για μια καλύτερη φωνητική απόδοση R&B, σε ανδρικό Grammy για το "The Chokin' Kind". Συνεργάστηκε με τους δημιουργούς επιτυχιών του γνωστού ήχου σαν Philly Sound, Kenny Gamble και Leon Huff για το «Drowning In the Sea of ​​Love» του 1971, και στη συνέχεια έγραψε το θέμα της ταινίας Cleopatra Jones του 1973. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των επιτυχιών του, ο Simon ξεκίνησε τις δικές του indie δισκογραφικές, Spring and Posse, υπογράφοντας φανκ σταρ όπως η Millie Jackson και οι Fatback Band.

Ήταν γνωστός ως «The Mouth of the South», σε σύγκριση με τους Otis Redding, Sam Cooke και Jackie Wilson. «Είχε μια πολύ διαφορετική και ξεχωριστή φωνή», λέει ο εγγονός του, Ντέιβιντ Σάιμον, επαγγελματίας μπασκετμπολίστας που έκανε περιοδεία με τον Σάιμον προς το τέλος της καριέρας του στην R&B στη δεκαετία του '80. «Μπορείς σίγουρα να διαλέξεις τη φωνή του από οποιοδήποτε πλήθος».

Με πληροφορίες από το Billboard

To 1999 o Denzel Washington είχε ένα πόστερ του στο film The Hurricane

Άρεσε στον Πετρίδη που είχε κυκλοφορήσει αρκετά μικρά δισκάκια του.