O Bruce Springsteen πούλησε τον κατάλογο του στην Sony για 500 εκατομμύρια δολάρια

O Bruce Springsteen πούλησε τον κατάλογο του στην Sony για 500 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε τα αριστουργήματα και τις εκδόσεις της μουσικής του στη Sony Music για ένα σύνολο 500 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Billboard.

Ο Boss έχει υπογράψει στην Columbia Records της Sony από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του και προηγουμένως του είχε δοθεί η ιδιοκτησία των προηγούμενων άλμπουμ του. Αλλά τώρα η εταιρεία έχει τον εκτεταμένο κατάλογό του, ο οποίος περιλαμβάνει το 15 φορές πλατινένιο άλμπουμ Born in the U.S.A και πέντε φορές πλατινένιο άλμπουμ The River. Συνολικά, η δισκογραφία του Springsteen περιλαμβάνει 300 τραγούδια, 20 στούντιο άλμπουμ και 23 ζωντανές ηχογραφήσεις.

Η συμφωνία του Springsteen είναι η τελευταία συναλλαγή που περιλαμβάνει έναν βετεράνο καλλιτέχνη που θέλει να κερδίσει χρήματα από τον κατάλογό του - ειδικά καθώς η πανδημία σταμάτησε τις περιοδείες. Ο Bob Dylan, ο Paul Simon, η Stevie Nicks, o Lindsey Buckingham, ο Mick Fleetwood, η Shakira, ο Jimmy Iovine και ο David Crosby χώρισαν τους δρόμους τους με τα τραγούδια τους για ένα τεράστιο ποσό τους τελευταίους μήνες.