The Name Of The Game-Abba (1977)

No 1 τον Νοέμβριο του 1977 στην Αγγλία

Το "The Name of the Game", που ονομάστηκε αρχικά "A Bit of Myself", ήταν το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε για το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των ABBA, μετά την ευρωπαϊκή και αυστραλιανή περιοδεία του συγκροτήματος. Ήταν η πιο περίπλοκη σύνθεσή τους μέχρι σήμερα – με την Agnetha Fältskog και την Anni-Frid Lyngstad να μοιράζονται τα κύρια φωνητικά αλλά με σόλο περάσματα και από τις δύο γυναίκες – και περιείχε τις επιρροές του χαλαρού ήχου της Καλιφόρνιας της εποχής. 

Το εναρκτήριο riff σε μπάσο και συνθεσάιζερ είναι εμπνευσμένο από το " I Wish " του Stevie Wonder από το άλμπουμ Songs in the Key of Life του 1976 και τόσο ο Andersson όσο και ο Ulvaeus έχουν αναγνωρίσει ότι εμπνεύστηκαν από τη μουσική του Wonder σε αυτό το μέρος της καριέρας των ABBA. 

Μια προκαταρκτική έκδοση του "The Name of the Game" χρησιμοποιήθηκε στην ταινία μεγάλου μήκους του 1977 ABBA: The Movie , για την οποία γράφτηκε. Όταν τελικά ολοκληρώθηκε, κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ από τους στο ABBA: The Album τον Οκτώβριο του 1977. Αρχικά, ένα άλλο κομμάτι με τίτλο "Hole in Your Soul" προοριζόταν για κυκλοφορία, αλλά αυτά τα σχέδια έμειναν σύντομα στο ράφι.

Το "The Name of the Game" κυκλοφόρησε με μια ζωντανή έκδοση του "I Wonder (Departure)" ως B-side . Αυτό το B-side ήταν ένα από τα πολλά τραγούδια που γράφτηκαν για το μίνι μιούζικαλ The Girl with the Golden Hair, γραμμένο από τους Ulvaeus και Andersson και ερμηνευμένο αρχικά από τους ABBA στην παγκόσμια περιοδεία τους το 1977. Η ηχογράφηση που χρησιμοποιήθηκε στο single "The Name of the Game" ηχογραφήθηκε στο Sydney Showground, Sydney, Αυστραλία στις 3 ή 4 Μαρτίου 1977. Μια ηχογραφημένη έκδοση του τραγουδιού συμπεριλήφθηκε στο ABBA: The Album .

Το "The Name of The Game" σηματοδοτεί επίσης την τελευταία φορά που ο Stig Anderson βοήθησε με τους στίχους ενός σινγκλ.

 

 

 

https://www.popup.gr/