Roger Waters, για τα μέλη των Pink Floyd, ο Richard και ο David ήταν ψηλομύτες

Roger Waters, για τα μέλη των Pink Floyd, ο Richard και ο David ήταν ψηλομύτες

Ο Ρότζερ Γουότερς έχει μια άμεση γνώμη για τους πρώην συμπαίκτες του στους Pink Floyd, αναφερόμενος σε αυτούς ως "ψηλομύτες επειδή αισθάνθηκαν πολύ ασήμαντοι".

Στο podcast του Marc Maron στο WTF ο Waters είπε ότι ο χωρισμός του το 1985 από το γκρουπ ήταν κρίσιμος για την ανάπτυξη της δικής του σόλο καριέρας. "ήταν πραγματικά σημαντικό που έφυγα όταν έφυγα", είπε ο Waters.

Οι συμπαίκτες του έλεγαν στον Γουότερς ότι ήταν «κουφός» και «δεν καταλάβαινε τη μουσική», πρόσθεσε. «βρισκόμουν σε ένα πολύ τοξικό περιβάλλον όπου ήμουν γύρω από μερικούς ανθρώπους - καλά, ο David [Gilmour] και ο Rick [Wright] προσπαθούσαν κυρίως να με παρασύρουν. Πάντα προσπαθούσαν να με απογοητεύσουν ».

Οι συνεχείς διαφωνίες μεταξύ των μελών του Pink Floyd φαίνεται να έχουν εξαλείψει κάθε πιθανότητα νέας επανένωσης. "Έχει τελειώσει, τελειώσαμε", είπε ο Gilmour στο Guitar Player νωρίτερα φέτος. Ο καθένας μας κάνει ό, τι θέλει και το απολαμβάνει".

Πιο πρόσφατα, οι Waters και Gilmour διαφώνησαν σχετικά με το υλικό που θα περιληφθεί σε μια πολυαναμενόμενη επανέκδοση του άλμπουμ Animals του 1977. "Λοιπόν, έχει γίνει ένα πολύ όμορφο remix του Animals, αλλά κάποιος προσπάθησε να του επιβάλει κάποιες νότες που δεν έχω εγκρίνει και, κάποιος, σκάβει τα τακούνια του και δεν το αφήνει να κυκλοφορήσει", είπε ο Gilmour.

Εν τω μεταξύ, μια πρόσφατα μιξαρισμένη έκδοση του A Momentary Lapse of Reason, του πρώτου άλμπουμ των Pink Floyd που ηχογραφήθηκε χωρίς Waters, αναμένεται στις 29 Οκτωβρίου.

Παρά τους τσακωμούς τους, ο Waters λέει ότι αναγνωρίζει ότι η μουσική που δημιούργησαν σαν Pink Floyd παραμένει ένα εντυπωσιακό επίτευγμα. «Εκείνα τα χρόνια που ήμασταν μαζί, όποια και αν ήταν η κοινωνική κατάσταση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά μαζί», είπε στον Μάρον. «Δεν μοιραστήκαμε το όραμα αλλά μοιραστήκαμε τη δουλειά».