Bachman Turner Overdrive, Guess Who, δεν γυρίζουν ξανά αυτές οι μέρες

Bachman Turner Overdrive, Guess Who, δεν γυρίζουν ξανά αυτές οι μέρες

Παίζουν αυτές τις μέρες μαζί οι Randy Bachman και Burton Cummings επιτυχίες των Guess Who και ΒΤΟ, οι παλιές μέρες δεν γυρίζουν όμως...

Οι Bachman–Turner Overdrive , συχνά συντομογραφία BTO , ήταν ένα καναδικό ροκ συγκρότημα από το Winnipeg της Manitoba , που ιδρύθηκε από τους Randy Bachman , Robbie Bachman και Fred Turner το 1973. Ο κατάλογός τους της δεκαετίας του 1970 περιελάμβανε πέντε άλμπουμ με κορυφαία 40 και έξι σινγκλ στις ΗΠΑ (top-114 στον Καναδά).

Οι BTO διαθέτουν πέντε πιστοποιημένα χρυσά άλμπουμ και ένα πιστοποιημένο πλατινένιο άλμπουμ στις ΗΠΑ. στον Καναδά, έχουν έξι πιστοποιημένα πλατινένια άλμπουμ και ένα πιστοποιημένο χρυσό άλμπουμ. Έχουν πουλήσει σχεδόν 30 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο και έχει θαυμαστές γνωστούς στοργικά ως "gearheads" προέρχεται από το λογότυπο του συγκροτήματος σε σχήμα γραναζιού).

Πολλά από τα τραγούδια τους, συμπεριλαμβανομένου του " Let It Ride ", "You Ain't Seen Nothing Yet », « Takin' Care of Business », « Hey You » και « Roll on Down the Highway », εξακολουθούν να παίζουν τακτικά στους σταθμούς της κλασικής ροκ μουσικής .

Το αρχικό lineup αποτελούνταν από τους Randy Bachman (επικεφαλής κιθάρα, κύρια φωνητικά), Fred Turner (μπάσο, lead vocals), Tim Bachman (κιθάρα, φωνητικά) και Robbie Bachman (τύμπανα). Αυτή η σύνθεση κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ το 1973.

Η δεύτερη και πιο εμπορικά επιτυχημένη σύνθεση περιλάμβανε τον Blair Thornton (πρωταγωνιστική κιθάρα), στη θέση του Tim Bachman. Αυτή η σύνθεση κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ μεταξύ 1974 και 1977, συμπεριλαμβανομένων δύο που έφτασαν στα κορυφαία 5 των ποπ τσαρτ των ΗΠΑ, καθώς και το μοναδικό Νο. 1 σινγκλ του συγκροτήματος στις ΗΠΑ ("You Ain't Seen Nothing Yet"). Οι επόμενες σειρές γνώρισαν μόνο μέτρια επιτυχία.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2005, ο Randy Bachman και ο Fred Turner επανενώθηκαν το 2009 για να περιοδεύσουν και να συνεργαστούν σε ένα νέο άλμπουμ . Το 2010, έπαιξαν το σόου του ημιχρόνου στο Grey Cup στο Έντμοντον . Οι δυο τους σταμάτησαν τις περιοδείες μετά τη φιλική αποχώρηση του Turner τον Μάρτιο του 2018. 

Στις 29 Μαρτίου 2014, η κλασική σύνθεση Not Fragile επανενώθηκε για πρώτη φορά από το 1991 για να σηματοδοτήσει την εισαγωγή των, Bachman–Turner Overdrive στο Canadian Music Hall of Fame και συμμετείχαν σε μια παράσταση φόρου τιμής του "Taking Care of Business".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/