White Rabbit-Jefferson Airplane

White Rabbit-Jefferson Airplane

Καλοκαίρι 1967, από τότε, εδώ και μισό αιώνα, η παρέα μας προσπαθεί να ευχαριστήσει με μουσική τις αισθήσεις σας. Ο εγκέφαλος μας αντιδρά θετικά στα μουσικά ακούσματα.

Το "White Rabbit" γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από την Grace Slick ενώ ήταν ακόμα στο The Great Society . Ο Slick τους παράτησε και εντάχθηκε στους Jefferson Airplane για να αντικαταστήσει την τραγουδίστρια που αποχώρησε, Signe Toly Anderson , η οποία έφυγε από το συγκρότημα με τη γέννηση του παιδιού της. Το πρώτο άλμπουμ που ηχογράφησε η Slick με τον Jefferson Airplane ήταν το Surrealistic Pillow και η Slick έδωσε δύο τραγούδια από το προηγούμενο γκρουπ της: το δικό της "White Rabbit" και " Somebody to Love ", που έγραψε ο κουνιάδος της Darby Slick και ηχογραφήθηκε με τον τίτλο. «Someone to Love» της Μεγάλης Εταιρείας.

Η εκδοχή του «White Rabbit» των Great Society ήταν πολύ μεγαλύτερη από την πιο επιθετική έκδοση των Jefferson Airplane. Και τα δύο τραγούδια έγιναν top-10 επιτυχίες  για τον Jefferson Airplane και έκτοτε έχουν συνδεθεί με αυτό το συγκρότημα

Είναι ένα από τα πρώτα τραγούδια της Slick , που γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 1965 ή τον Ιανουάριο του 1966. Χρησιμοποιεί εικόνες που βρέθηκαν στα έργα φαντασίας του Lewis Carroll —Alice 's Adventures in Wonderland του 1865 και το σίκουελ του 1871 Through the Looking- Ποτήρι —όπως αλλαγή μεγέθους μετά τη λήψη χαπιών ή την κατανάλωση άγνωστου υγρού.