Όταν κυκλοφόρησε το Sultans Of Swing των Dire Straits

Όταν κυκλοφόρησε το Sultans Of Swing των Dire Straits

Ήταν 19 Μαΐου όταν οι Dire Straits κυκλοφόρησαν το Sultans Of Swing το πρώτο τους τραγούδι που έμελλε να τους κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο. Ήταν ένα δισκάκι που αμέσως προκάλεσε την προσοχή μας και ο Πετρίδης το έπαιζε συχνά στο ραδιόφωνο βρίσκοντας θετική ανταπόκριση.

Το τραγούδι βοήθησε τις πωλήσεις του άλμπουμ και η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την αξία τους.

Ο μάνατζερ τους ήταν ενθουσιασμένος με τον Γιάννη γιατί την επιτυχία στην Ελλάδα ακολούθησαν και άλλες χώρες, όπως γίνεται συνήθως.

O Mark Knopler έδειξε την ευγνωμοσύνη του δίνοντας δίωρη συνέντευξη στον Γιάννη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 όταν το συγκρότημα ήταν από τα κορυφαία του πλανήτη, ενώ ήλθαν να παίξουν και στην Ελλάδα.

Ο Mark είχε πάει σε μία παμπ στο Λονδίνο να παρακολουθήσει το τζαζ συγκρότημα Sultans Of Swing, ήταν ο μοναδικός θεατής και ο Mark όταν γύρισε στο σπίτι του άρχισε να γράφει το τραγούδι.

Είχα πάει κι εγώ σε μία συναυλία ενός Έλληνα καλλιτέχνη στην οποία ήμουν ο μοναδικός θεατής μαζί με ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι που θέλησαν να έλθουν μαζί μου να παρακολουθήσουν στην Κοδριγκτώνος το νέο μας απόκτημα ο οποίος τότε μου ζήταγε κάθε 5' συγγνώμη που δεν είχε κόσμο, αγνοώντας το ότι ο Πετρίδης είχε δει στο Miami τους U2 μαζί με άλλους 9 στις πρώτες στιγμές της καριέρας τους, τυχαίνουν αυτά, είπαμε, θέλει δουλειά, κανείς δεν γίνετε μόνος του.

Το Sultans Of Swing άνοιξε τον δρόμο στο συγκρότημα και έγιναν γνωστοί σε όλο τον πλανήτη

Κώστας Ζουγρής

 

 

 

 

https://www.popup.gr/