Crystalline aka Axe: Αγγλική underground ψυχεδέλεια...

Crystalline aka Axe: Αγγλική underground ψυχεδέλεια...

Η μπάντα αυτή στην πραγματικότητα λεγόταν για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της Axe και όλες οι επανεκδόσεις αυτού του LP (γνωστές με διάφορα ονόματα, όπως Axe, Axe Music και Live and Studio) κυκλοφόρησαν κάτω από αυτό το όνομα.

Another Sunset, Another Dawn (1970)

Crystalline (unreleased) 1970

Μουσικά, αυτό το άλμπουμ είναι πιθανώς το καλύτερο παράδειγμα Αγγλικής underground ψυχεδέλειας, συνδυάζοντας εξαιρετικά heavy παίξιμο κιθάρας (σχεδόν στα επίπεδα των Black Sabbath) με τους υψηλά, αιωρούμενους τόνους στα φωνητικά της Vivienne Jones να προσδίδουν υπερβολικά απόκοσμο αποτέλεσμα.

A House Is Not A Motel (1970)

Τέσσερις από τις συνθέσεις είναι ορίτζιναλ, όλες εντυπωσιακής ποιότητας και το πέμπτο κομμάτι είναι μία φανταστική διασκευή του "A House Is Not A Motel" των Love, που γρήγορα οδηγεί σε ένα όργιο επελάσεων fuzz κιθάρας.

Peace of Mind (1970)

Φημολογείται ότι τυπώθηκαν δώδεκα κόπιες 10 ιντσών, με μαύρο εξώφυλλο και με το όνομα τους τυπωμένο στο μπροστινό μέρος, ενώ η δέκατη τρίτη κόπια ήταν 12 ιντσών με ένα χειροποίητο δίφυλλο εξώφυλλο, η οποία και θεωρείται η αρχική. Βεβαίως κάποιοι που έχουν δει αυτή την μοναδική κόπια που υπάρχει λένε ότι στο εξώφυλλο γράφει Axe και όχι Crystalline.

Here From There (1970)

Η επανέκδοση έχει αποκτήσει κακή φήμη, καθώς έχουν κάνει ρεμίξ σε κομμάτια (προσθέτοντας ηχητικά εφέ), μεταβάλλοντας την ροή του ήχου και τροποποιώντας τους τίτλους των τραγουδιών. Δύο φαινομενικά έξτρα τρακς είναι απλά ρεμίξ ορίτζιναλ κομματιών, ενώ φήμες λένε ότι το "Here to There", που μπήκε μπόνους τρακ στο CD, ήταν σε μεγάλο του μέρος πρόσφατη ηχογράφηση επινοημένη από τον κιθαρίστα Gary Ramon της σύγχρονης ψυχεδελικής μπάντας με το όνομα Sun Dial.

Strange Sights & Crimson Nights (1970)

H Kissing Spell (δισκογραφική) κυκλοφόρησε επίσης το Live 1969, μία lo-fi ηχογράφηση ενός σόου που έλαβε χώρα τον Μάιο του 1970 και περιέχει μόνο διασκευές. Αν και είναι ένα πολύ διασκεδαστικό άλμπουμ, εδώ έχουμε περισσότερο ένα ιστορικό ντοκουμέντο παρά ένα μουσικό αριστούργημα, καθώς η ενόχληση της μπάντας αυξανόταν λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος του κοινού.

The Child Dreams (1970)

Αντίθετα με ότι γράφεται πάνω στο εξώφυλλο, και οι δύο βερσιόν επανεκδόσεις (δίσκος και CD) αυτού του άλμπουμ έχουν την ίδια σειρά στα κομμάτια.

Dark Vision (1970)

Για να κλείσω με τις πληροφορίες γύρω από αυτό το απίθανο να βρεθεί ποτέ άλμπουμ, ένα compilation με τίτλο Middle Earth and Axe περιέχει τέσσερα κομμάτια των Axe από το 1974, εποχή κατά την οποία η μπάντα είχε μεταπέσει σε ένα, επηρεασμένο από την West Coast country rock σχήμα, με άνδρα lead singer.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/