'Αγνωστα ψυχεδελικά γκρούπ: Curtiss-Maldoon

'Αγνωστα ψυχεδελικά γκρούπ: Curtiss-Maldoon

Ο πυρήνας της μπάντας που έμεινε στην ιστορία της rock με το όνομα Curtiss-Maldoon, ήταν οι κιθαρίστες και τραγουδοποιοί / τραγουδιστές Dave Curtiss and Clive Maldoon, οι οποίοι έκαναν δύο άλμπουμ στις αρχές των 70ς , αν και έχουν μείνει στην μνήμη του κόσμου περισσότερο για τις συνεργασίες τους με πιο διάσημους μουσικούς.

Fly Like An Eagle (1971)

Curtiss-Maldoon (Purple TPS 3501) 10/71

R 3407844 1377195639 5031.jpeg

Ο Dave Curtiss στο μπάσο και ο Clive Maldoon υπήρξαν μέλη των Bodast, ενός βραχύβιου γκρουπ, στο οποίο lead guitar έπαιζε ο Steve Howe της φήμης των Tomorrow και των Yes.

Long Long Time (1971)

Ο Maldoon (γνωστός και ως "Clive Skinner") και ο Curtiss έγραψαν ή συν-έγραψαν μεγάλο μέρος από το υλικό που ηχογράφησαν οι Bodast το 1969. Όταν οι Bodast διαλύθηκαν στα τέλη των 60s, ο Howe πήγε στους Yes, ο Curtiss και ο Maldoon σχημάτισαν το ντουέτο μας και καταπιάστηκαν με ένα λιγότερο hard rock στυλ, στρεφόμενοι περισσότερο στην κατεύθυνση τραγουδοποιού / τραγουδιστή.

Ibiza Beach Song (1971)

Οι Curtiss-Maldoon υπέγραψαν στην εταιρεία των Deep Purple, την Purple Records και κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ στις αρχές των 70ς. Ο Steve Howe και ο Bruce Thomas, βρίσκονταν ανάμεσα στους μουσικούς που συνέδραμαν στο ομώνυμο ντεμπούτο LP τους το 1971. Μαζί ήταν και μουσικοί από τους Mighty Baby.

I'm Waiting (1971)

Το δεύτερο και τελευταίο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1973, το είπαν απλά Maldoon, καθώς ο Curtiss ήταν απογοητευμένος από τα αποτελέσματα και ζήτησε να εξαιρεθεί το όνομα του, αν και παίζει σε όλα τα κομμάτια. Ως αποτέλεσμα του συνηθισμένου ήχου για την εποχή και της αδιάφορης αντιμετώπισης τους, διαλύθηκαν σύντομα μετά την κυκλοφορία του Maldoon. Ο Maldoon πέθανε το 1976 από αιτίες σχετιζόμενες με ναρκωτικά.

Man from Afghanistan (1971)

Ωστόσο το 1998, η ανιψιά του Christine Leach, μέλος της μπάντας Baby Fox, πρόσφερε στο άγνωστο σχήμα το δώρο της αναγνώρισης, όταν με τον παραγωγό William Orbit επανηχογράφησαν ένα τραγούδι που βρισκόταν στο ντεμπούτο άλμπουμ των Curtiss-Maldoon, το "Sepheryn". Ο William Orbit έστειλε την δουλειά τους στην Madonna, όταν του ζήτησε να της δώσει καινούριο υλικό.

Sepheryn (1971)

Έτσι το "Sepheryn" δουλεμένο ξανά και με νέο τίτλο, ως "Ray of Light," έγινε το ομώνυμο τραγούδι για το άλμπουμ της Madonna Ray of Light που κυκλοφόρησε το 1998.

2996259780
Τα κομμάτια στο πολύ όμορφο αυτό άλμπουμ είναι κατανεμημένα στις δύο πλευρές, με κάθε μία να περιέχει τραγούδια του καθενός από τους δύο φίλους και συνεργάτες.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
https://musicoversixcenturies.blogspot.com/