Ας βοηθήσουν την χώρα με κάθε τρόπο όσοι μπορούν, όχι γκρίνια

Ας βοηθήσουν την χώρα με κάθε τρόπο όσοι μπορούν, όχι γκρίνια

Κάθε φορά που παρεμβαίνουν με κάποια συνέντευξη, πρώην πρωθυπουργοί, δέχονται επίθεση από αρκετούς οι οποίοι επισημαίνουν τα αρνητικά σημεία της διακυβέρνησης τους με τρόπο που μιλούν συνήθως για τον/την πρώην τους οι σύζυγοι που δεν χώρισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Όλες οι κυβερνήσεις, μετά την μεταπολίτευση έχουν να επιδείξουν χωρίς καμία εξαίρεση, θετικό, αλλά και αρνητικό έργο.

Όλες ψηφισθήκανε από τον λαό, ο οποίος τότε πίστευε ότι έκανε την καλύτερη επιλογή.

Τώρα τους βρίζουν, όπως βρίζουν και τους καλλιτέχνες οι οποίοι μεγαλώνοντας δείχνουν να μην έχουν τις ίδιες πολιτικές απόψεις.

Ο κορωνοϊός όμως δεν είναι ένα θέμα για πολιτική αντιπαράθεση, αντί να φωνάζουμε, αν δεν συμπαθούμε την κυβέρνηση, για τα πάντα σαν κακές μάγισσες, βοηθάμε την χώρα με όποιον τρόπο μπορούμε κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις στα πλαίσια της λογικής και όχι πχ να προσλάβουμε αύριο 50000 στο σύστημα υγείας σαν να ζούμε στις ΗΠΑ.

Εκτός και αν το κάνουμε επίτηδες προσπαθώντας να φθείρουμε τον αντίπαλο, ξέροντας ότι τουλάχιστον τώρα δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε την εξουσία, παραβλέποντας ότι έτσι ίσως κάνουμε κακό στην χώρα που δεν αντέχει και μάλλον δεν θέλει νέο κύμα αγανακτισμένων.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν είναι η καλύτερη που πέρασε από την χώρα, αλλά ούτε και η χειρότερη, εδώ ο κορωνοϊός τελείωσε στην ουσία τον Τραμπ, ο οποίος δεν υπήρχε περίπτωση να ηττηθεί χωρίς τον κορωνοϊό.

Το να προσδοκεί η αντιπολίτευση πολιτικά οφέλη από τον κορωνοϊό είναι λάθος, οι εκλογές αργούν και αν υπάρχει ο ιός μέχρι τότε, ίσως δεν θα υπάρχουμε εμείς, δεν είναι τυχαίο το ότι αυτοί που δεν πιστεύουν στον ιό δεν ανήκουν στους φίλους της κυβέρνησης, λες και ο ιός έχει δικό του κόμμα.

Ανάλογα προβλήματα έχουν και άλλοι ηγέτες, αφού ο ιός δεν προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, αλλά αγανάκτηση και φόβο στους πολίτες για πολλούς λόγους, όχι μόνο την υγεία.

Σε μια χώρα που αν δεν υπήρχαν τα τεκμήρια, το 90% ίσως δεν θα έκανε ποτέ φορολογική δήλωση, είναι άδικο να κατηγορείς έναν πρώην πρωθυπουργό που στο είπε, όσο πιο απλά μπορούσε. ''Η χώρα όπου χέρι χέρι βαδίζουν η πρόοδος με την καθυστέρηση, η τάξη με το χάος, ο ηρωισμός με την αδιαφορία «Αυτή είναι η Ελλάδα!''.

Εμείς την ξέρουμε την μοίρα μας, με το πρόσχημα του ότι δήθεν δεν γράφουμε μόνο μουσικά, μας κατηγορούν κατά καιρούς, ανάλογα με ότι γράφουμε, οι φίλοι όλων των κομμάτων, όλων των ομάδων κοκ, δηλαδή μονά-ζυγά είμαστε χαμένοι, γι' αυτό στην ουσία δεν βοηθάει κανείς, μας διαβάζουν όμως γιατί στην ουσία ξέρουν ότι είμαστε αμερόληπτοι.

Κώστας Ζουγρής

ΥΓ αυτό που είναι αστείο κατά την γνώμη μου είναι ότι μόνο ο ένας στους 10 που βρίζουν τον Σημίτη άνοιξαν να διαβάσουν το τι είπε, απλά βλέπουν τον τίτλο και βρίζουν.