The Fox: Ένα γκρουπ από αυτά που στάθηκαν άτυχα, παρά την εξαιρετική μουσικότητα και το ταλέντο που διέθεταν

The Fox: Ένα γκρουπ από αυτά που στάθηκαν άτυχα, παρά την εξαιρετική μουσικότητα και το ταλέντο που διέθεταν

Θα ήταν συναρπαστικό φαντάζομαι να άκουγες με τι αριστούργημα θα εμφανίζονταν αν τους δινόταν δυο εβδομάδες περισσότερος στουντιακός χρόνος και ένα mellotron. Ένα γκρουπ, από αυτά που στάθηκαν άτυχα, παρά την εξαιρετική μουσικότητα και το ταλέντο που διέθεταν.

As She Walks Away (1970)

For Fox Sake (Fontana 6309 007) 6/70

R 5458967 1393890392 2576.jpeg

Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μία σπανιότητα, σε ένα άλμπουμ με τίτλο σαν να πρόκειται για παιδικό παραμύθι.

Όπως ακόμα ένας αγαπημένος μου δίσκος, αυτός των Apple, έτσι κι ο συγκεκριμένος υποφέρει από το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από την εποχή που κυκλοφόρησε.

Αν είχε γίνει δύο, ακόμα και τρία χρόνια νωρίτερα η φήμη του θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Και το πιθανότερο μία ορίτζιναλ κόπια θα πουλιόταν για πολύ περισσότερο από 700 ευρώ που πουλιέται τώρα.

Butterfly (1970)

Παρά κάποιες ψυχεδελικές πινελιές, δύσκολα θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα γενικά ψυχεδελικό άλμπουμ. Παρόλα αυτά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου άλμπουμ.

Look in the Sky (1970)

Η πρώτη πλευρά του είναι μακράν καλύτερη, παρουσιάζοντας στοιχειωτική κιθάρα και σιτάρ στα κομμάτια που κάνουν τον ψυχικό σου κόσμο πλουσιότερο, "Butterfly" και "Look in the Sky". Επίσης υπάρχει μία υπέροχη μακρά εισαγωγή στο αριστούργημα "As She Walks Away", η οποία υπόσχεται να χτίσει κάτι αλήθεια εύγευστο, αλλά απλά ξεδιπλώνεται ως ένα ικανοποιητικό R&B / soul θέμα.

Second Hand Love (1970)

Το γκρουπ έφτανε στο τέλος του διαθέσιμου χρόνου στο στούντιο και αυτό αρχίζει να φαίνεται στην Β'πλευρά, μεγάλο μέρος της οποίας είναι απλά ευχάριστο και επηρεασμένο από τους Beatles της εποχής 1966-67.

Lovely Day (1970)

Υπάρχουν δελεαστικές αναλαμπές όσον αφορά στην δυναμική αυτού του άλμπουμ, αλλά τα "Goodtime Music" και "Madame Magical" φλερτάρουν επικίνδυνα με μουσική music hall.

Goodtime Music (1970)

R 2644415 1386747805 6609.jpeg

Γενικά ένα θαυμάσιο άλμπουμ, από μία μπάντα της οποίας τα 15 λεπτά δόξας ίσως εμφανίστηκαν λίγο καθυστερημένα.

Η Αμερικανική έκδοση εμφανίζεται με ένα διαφορετικό και εντυπωσιακό εξώφυλλο και είναι μακράν πιο φθηνό και εύκολο να αγοραστεί. Κάτι που αξίζει σίγουρα τον κόπο για κάθε λάτρη της καλής rock μουσικής.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/