Junco Partners: 'Ενα τρομερό άλμπουμ που προέκυψε από ένα γκρουπ

Junco Partners: 'Ενα τρομερό άλμπουμ που προέκυψε από ένα γκρουπ

Έχουμε εδώ ένα τρομερό άλμπουμ που προέκυψε από ένα γκρουπ που με επιτυχία κατάφερε να γεφυρώσει μουσικά στυλ αταίριαστα μεταξύ τους και να δημιουργήσει ένα ήχο που όμοιο του είναι δύσκολο να θυμηθώ ότι έχω ακούσει. Η ηχογράφηση που έλαβε χώρα μέσα σε έξι εβδομάδες σε διάφορα στούντιο του Λονδίνου ακολούθησε την κυκλοφορία ενός και μοναδικού single, το 1965, "As Long As I Have You" / "Take This Hammer".

The Minotaur (1971)

Junco Partners (Philips 6308 032) 1/71

Ένα πολύ καλό γκρουπ με ένα πολύ καλό LP που φέρει το ίδιο όνομα. Μοιάζουν να χαίρονται να παίζουν βγάζοντας οποιοδήποτε mood μέσω της μουσικής τους, αλλά ακόμα και τα πιο heavy κομμάτια τους δεν προσφέρονται με υπερβολικό στόμφο.

Υπάρχουν κανα-δυο blues θέματα ("Am I Blue") και βασικά περισσότερο αποτελείται από απλά ενδιαφέροντα κομμάτια, λυρικά όσο και μελωδικά, ενώ όλα τους είναι δοσμένα με εξαιρετικό τρόπο.

Μία αρκετά heavy συλλογή με αξιοσημείωτα φωνητικά από τον πιανίστα Robert Sargeant. Ο οποίος έγραψε και τα καλύτερα κομμάτια αυτού του άλμπουμ.

Fly Me High (1971)

Αυτό το σχήμα από το Newcastle ξεκίνησε μαζί με τους The Animals σε έναν blues / R&B παλμό, αλλά μεταμορφώθηκαν γρήγορα σε ένα progressive soul σχήμα για να κάνουν αυτό το LP, σε παραγωγή του Fritz Fryer.

Am I Blue (1971)

Το κομμάτι που ανοίγει "Minotaur" θέτει την βάση για τα καλύτερα από όσα θα ακολουθήσουν: Είναι εθιστικό και αφοπλιστικό, με εξαιρετικό όργανο, με κάποια τραχιά ρυθμική κιθάρα και παθιασμένα φωνητικά. Δεν είναι όλα τα κομμάτια το ίδιο ενθυμητικά δυστυχώς, με το "Black Widow" να προσπαθεί να ισορροπήσει στα εδάφη της progressive. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε επίσης στην Γαλλία και Γερμανία, με κάθε χώρα να έχει ένα εντελώς διαφορετικό εξώφυλλο.

Change In Louise (1971)

Ένα δυσδιάκριτο αλλά με πλούσια ποικιλία άλμπουμ, με βιρτουόζικο παίξιμο και τραγουδισμένο εξαιρετικά καλά, ακόμα κι αν του λείπει εκείνη η γραφή που σηματοδοτεί πραγματικά τα αριστουργήματα. Το "Minotaur" είναι heavy, αλλά ιδιαιτέρως εθιστικό (αν το ακούσεις αποκλείεται να το ξεχάσεις ποτέ), το "Fly Me High" είναι εκφραστικό και funky, με πολύ όμορφα χάλκινα, το "Black Widow" είναι ακόμα ένα σχετικά ζωηρό rock θέμα με acid κιθαριστικές πινελιές, το "In the Morning" και το "Help Me" progressive που κυριαρχούνται από κιθάρα και keyboard και το "Reprieve" είναι πολύ ωραίο pop-rock θέμα.
In the Morning (1971)
Υπάρχει η τάση να ξεπέσουν σε συμβατική pub-rock, αλλά γενικά το άλμπουμ γίνεται ένα πολύ-πολύ ευχάριστο άκουσμα και αξίζει να το αναζητήσει κανείς, καθώς φαίνεται ότι μόνο το ραντάρ των συλλεκτών έχει πιάσει το σήμα που εκπέμπει.
Natural Thoughts (1971)
Ένα ατόφιο LP που ακούγεται σαν μία πιο blues εκδοχή των Procol Harum από την εποχή του 1968. Αυτό προφανώς δεν ευχαρίστησε την βάση των θαυμαστών τους, που προτιμούσαν να ακούγονται σαν τους The Animals και το άλμπουμ έγινε δίχως την βοήθεια δύο μελών τους με μακρά θητεία.
Reprieve (1971)
Φυσικά το highlight του άλμπουμ είναι το "Minotaur", με τον τρομερό ρυθμό και τα keyboards που αλήθεια θα ταίριαζε απολύτως αν βρισκόταν σε οποιονδήποτε από τους δύο πρώτους δίσκους των Procol.
Death By Fire (1971)

Δυστυχώς όμως είχε περάσει ο καιρός που οι Procol είχαν κάνει τους πρώτους δίσκους τους. Το εξώφυλλο παρουσιάζει ένα trendy για την εποχή αρνητικό φωτογραφίας από τον διάσημο Roger Dean.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/