Who's Crying Now-Journey

Who's Crying Now-Journey

Η έλευση του Steve Perry ως lead vocalist στους Journey στα τέλη του 1977, έμελε να αλλάξει τον ρού της επιτυχίας τους ως group. Οι Journey σχηματίσθηκαν το 1973 στο San Fransisco με βασικά μέλη τους Neal Schon (ψυχή του group και σε νεαρή ηλικία μάλιστα -17 ετών- μέλος των Santana σε τρείς δίσκους τους, στην κιθάρα) Gregg Rolie (keyboards,vocals) και Ross Valory (bass).

Η αντικατάσταση δε του Rolie από τον ταλαντούχο Jonathan Cain (κeyboards,vocals) που συμμετείχε ενεργά στην συνθετική ομάδα, προσέφεραν με τον Steve Perry δύναμη κρούσης που συνέθεσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, κάνοντας τους απο τις πλέον επιτυχημένες μπάντες στις ΗΠΑ την δεκαετία των '80s μαζί με ανάλογα τεράστια AOR groups της εποχής (Boston, Foreigner, Styx, REO Speedwagon κ.α.).

Εξαιρετικοί επαγγελματίες του είδους που είχαν λάμψει και με τα live τους με ήχο σχεδόν σαν των albums τους. Η αποχώρηση του Steve Perry με την χαρακτηριστική και ιδιαίτερη φωνή, δεν μπόρεσε να αντικατασταθεί επάξια απο τους μεταγενέστερους τραγουδιστές (Steve Augeri, Arnel Pineda). Απο το καλύτερο ίσως LP των Journey το υπέροχο "Escape" του 1981 , το κομμάτι "Who's Crying Now" απο ένα live τους , μία power ballad που αποτυπώνει τον δεμένο ήχο της μπάντας καθώς και το εξαίσιο guitar solo του Neal Schon.
Από τις εποχές που η μουσική ήταν skills και όχι show !

Evangeliou Nikos