Hello It's Me-Todd Rundgren

Hello It's Me-Todd Rundgren

O Todd Rundgren έγινε 76 ετών 

Το " Hello It's Me " είναι ένα τραγούδι που έγραψε ο Αμερικανός μουσικός Todd Rundgren . Ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε και ηχογραφήθηκε από το γκρουπ του Nazz ως αργή μπαλάντα, που κυκλοφόρησε ως το B-side του πρώτου σινγκλ του συγκροτήματος, "Open My Eyes", το 1968. Μια μεσαίου ρυθμού έκδοση του "Hello It's me», ηχογραφήθηκε για το σόλο άλμπουμ του Rundgren το 1972 Something/Anything? , κυκλοφόρησε ως single το 1973, φτάνοντας στο Νο. 5 στο Billboard Hot 100 chart.

Το "Hello It's Me" ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο Rundgren. Γράφτηκε το 1967 ως μια αργή μπαλάντα για τη διάλυση μιας σχέσης και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1968 ως η B-side του ντεμπούτου σινγκλ της μπάντας του Nazz "Open My Eyes" μέσα στο ντεμπούτο άλμπουμ Nazz (1968).

Αν και κυκλοφόρησε ως B-side, προτιμήθηκε από το A-side από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Βοστώνης WMEX , όπου ανέβηκε στο Νο. 1, και στη συνέχεια παραλήφθηκε από άλλους σταθμούς. Μπήκε στο τσαρτ του Billboard τον Φεβρουάριο του 1969, φτάνοντας στο νούμερο 71, και επανήλθε στα τσαρτ τον επόμενο Ιανουάριο, αυτή τη φορά φτάνοντας στο νούμερο 66. Στον Καναδά, κατέλαβε την 41η θέση τον Μάρτιο του 1969, και τον αριθμό 58 τον Φεβρουάριο του 1970.

Τα τραγούδια του Rundgren σε αυτή την πρώιμη φάση της καριέρας του επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη δουλειά της Laura Nyro , αλλά σε μια συνέντευξη του 2005 αποκάλυψε ότι η βασική δομή του τραγουδιού είχε προσαρμοστεί από την εισαγωγή μιας ηχογράφησης του Jimmy Smith :

...η κύρια επιρροή για το Hello It's Me ήταν μια εισαγωγή οκτώ γραμμών που έπαιξε ο Jimmy Smith σε μια ηχογράφηση του When Johnny Comes Marching Home . Είχε όλο αυτό το είδος μπλοκ συγχορδίας που έκανε για να στήσει την εισαγωγή του τραγουδιού. Προσπάθησα να καταγράψω αυτές τις αλλαγές και αυτές οι αλλαγές έγιναν οι αλλαγές κάτω από το Hello It's Me . Έπειτα έπρεπε να καταλήξω στη μελωδία και τις λέξεις, αλλά οι αλλαγές στην πραγματικότητα είναι σχεδόν ανυψωμένες κυριολεκτικά από κάτι που, από την άποψη του Jimmy Smith, ήταν ένα πέταμα.

—  Todd Rundgren, puremusic.com 

Video Url