Οι Frankie Goes To Hollywood μεγάλο όνομα στην δεκαετία του '80

Οι Frankie Goes To Hollywood  μεγάλο όνομα στην δεκαετία του '80

Συγκρότημα με μεγάλη απήχηση στην Βρετανία στην δεκαετία του '80, λίγες σχετικά, αλλά εντυπωσιακές επιτυχίες. το πρώτο άλμπουμ τους Welcome To The Pleasure Dom είχε προπαραγγελίες 1.099.500 τεμάχια. 

Οι Frankie Goes to Hollywood ήταν ένα αγγλικό synth-pop συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λίβερπουλ το 1980. Η πιο γνωστή σύνθεση του γκρουπ περιελάμβανε τους Holly Johnson (φωνητικά), Paul Rutherford (πίσω φωνητικά), Peter Gill (ντραμς, κρουστά), Mark O' Toole (μπάσο) και Brian Nash (κιθάρα).

Το ντεμπούτο σινγκλ του γκρουπ " Relax " το 1983 απαγορεύτηκε από το BBC το 1984, ενώ βρισκόταν στο νούμερο έξι στα chart και στη συνέχεια έφτασε στην κορυφή του UK Singles Chart για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, σημειώνοντας παρατεταμένη επιτυχία σε όλη εκείνη τη χρονιά και τελικά έγινε το έβδομο- Το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Κέρδισε επίσης το Βραβείο Brit του 1985 για το καλύτερο βρετανικό σινγκλ.  Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Welcome to the Pleasuredome , έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1984 με προχωρημένες πωλήσεις άνω του ενός εκατομμυρίου. Μετά την επιτυχία των " Two Tribes " και " The Power of Love", το συγκρότημα έγινε μόλις το δεύτερο μέλος στην ιστορία των charts του Ηνωμένου Βασιλείου που έφτασε στο νούμερο ένα με τα τρία πρώτα σινγκλ του· το πρώτο ήταν οι συνάδελφοί τους από τους Liverpudlians Gerry and the Pacemakers τη δεκαετία του 1960. Αυτό το ρεκόρ παρέμεινε αήττητο μέχρι που οι Spice Girls πέτυχαν έξι -μονό σερί το 1996–1997.

Το 1985 το συγκρότημα κέρδισε το Brit Award για το British Breakthrough Act . Συνδεδεμένοι με τη Δεύτερη Βρετανική Εισβολή στις ΗΠΑ, έλαβαν επίσης υποψηφιότητες για το βραβείο Grammy και το MTV Video Music Award για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Οι τραγουδοποιοί Johnson, Gill και O'Toole έλαβαν το 1984 το βραβείο Ivor Novello από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδιστών, Συνθετών και Συγγραφέων για το καλύτερο τραγούδι μουσικά και στιχουργικά για το "Two Tribes". Το 2015, το τραγούδι ψηφίστηκε από το βρετανικό κοινό ως το 14ο αγαπημένο νούμερο ένα της δεκαετίας του 1980 σε μια ψηφοφορία για το ITV .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/