Ένας είναι ο Tarantino ατυχής η μίμηση του στη σειρά Hollywood

Ένας είναι ο Tarantino ατυχής η μίμηση του στη σειρά Hollywood

Τον Ryan Murphy τον είχα προσέξει σαν όνομα όταν στις αρχές του 2000 έβλεπα την τηλεοπτική σειρά Nip/Tuck. O Ryan Murphy από τότε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο πετυχημένους σεναριογράφους, σκηνοθέτες, παραγωγούς της τηλεόρασης.

Μερικά από αυτά που έχει κάνει μέχρι σήμερα στην καριέρα του είναι πράγματι αξιόλογα.

American Horror Story, στην αρχή συναρπαστικό, προς το τέλος αδιέξοδο.

Feud, είχε βέβαια σπουδαίο cast με Jessica Lang, Susan Sarandon κα

American Crime Story, και πρόσφατα τα Pose και Politician.

Η μεγαλύτερη πάντως τηλεοπτική του επιτυχία ήταν για 8 σεζόν το Glee, προσωπικά δεν μου άρεσε μια και η σειρά αυτή έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της απαξίωσης του Αμερικάνικου τσαρτ του Billboard.

Πρόσφατα υπέγραψε ένα τεράστιο συμβόλαιο συνεργασίας με το Netflix και από χθες ανέβηκε στην πλατφόρμα το πολυαναμενόμενο Hollywood.

 

 

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ο Ryan Murphy οι εμμονές του που είδαμε στις περισσότερες από τις προηγούμενες σειρές του, υπάρχουν και εδώ.

Το Hollywood είναι μία δραματική mini σειρά 7 επεισοδίων που αναφέρεται στην χρυσή εποχή του Χόλυγουντ αμέσως μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή διαδραματίζεται στην ίδια πόλη που ο Tarantino τοποθετεί 20 χρόνια αργότερα το Once Upon A Time In Hollywood.

Ενώ λοιπόν ο Tarantino κατάφερε να κάνει μία από τις καλύτερες ταινίες της τελευταίας πενταετίας, ανατρέποντας μάλιστα την πραγματική ιστορία στο τελευταίο μέρος του φιλμ, ο Ryan Murphy έκανε μία λουστραρισμένη σαπουνόπερα υψηλού επιπέδου χωρίς όμως ψυχή.

Και αυτός παρουσιάζει διάφορα γεγονότα εκείνης της εποχής και ιστορίες που έχουν μία δόση αλήθειας, από αυτά που ξέρουμε, αλλά είναι και πράγματα που δεν έγιναν τότε, δηλαδή κάνει ακριβώς αυτό που έκανε και ο Tarantino στο τελευταίο μέρος της ταινίας του.

Εδώ ακριβώς φαίνεται και το μεγαλείο του Quentin Tarantino που είναι από τους κορυφαίους σεναριογράφους και σκηνοθέτες εδώ και χρόνια.

O Ryan Murphy απλά επιβεβαιώνει ότι ξέρει να κάνει επιτυχίες, αλλά τίποτα παραπάνω.

Το Hollywood έχει κάποιες καλές ερμηνείες, ίσως ο ηθοποιός που υποδύεται τον Rock Hudson πάει για χρυσή σφαίρα.

Αρχίζει να με ενοχλεί η τυποποίηση μιας σπουδαίας ηθοποιού, ιδιαίτερα στο θέατρο, βραβευμένης με Tony, της Patti LuPone που την είχα δει πριν από δύο χρόνια στο Μπροντγουαίη στο έργο War Paint.

 

 

Έχω την εντύπωση ότι επαναλαμβάνει τον ρόλο που είχε στην τηλεοπτική σειρά του Murphy, Pose

https://www.popup.gr/