“Smells Like Teen Spirit” 1 δις εμφανίσεις στο Youtube

“Smells Like Teen Spirit” 1 δις εμφανίσεις στο Youtube

Μέσα σε 10 χρόνια από το 2009 που δόθηκε το επίσημο βίντεο στην πλατφόρμα κατάφερε να γίνει μόλις το δεύτερο τραγούδι της δεκαετίας του '90 που ξεπέρασε το 1 δις μετά το November rain των Guns 'N' Roses που ήδη είναι 1.300.000, οι Guns 'N' Roses έχουν περάσει το δις και με το Sweet Child Of Mine που είναι το πιο πετυχημένο της δεκαετίας του '80.

980.000 έχει το Zombie των Cranberries που θα μπει σύντομα στην παρέα.

Η μουσική του τραγουδιού πιστώνεται σε όλα τα μέλη του συγκροτήματος, ενώ οι στίχοι στον Κερτ Κομπέιν. Το κομμάτι αυτό θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία του Rock, καθώς αντιπροσώπευσε μία ολόκληρη γενιά. Οι στίχοι του παρόλα αυτά είναι διφορούμενοι, καθώς στην πραγματικότητα το "Teen Spirit" είναι αποσμητικό. Ωστόσο, όπως ο Κομπέιν, παραδέχτηκε, η μουσική του κομματιού είναι εμπνευσμένη από τους Pixies.

Το single ήταν άκρως επιτυχημένο στα chart, αφού κατάφερε να μπει σε αρκετές δεκάδες παγκοσμίως, φτάνοντας και νούμερο 1 σε αρκετές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, αλλά και στις ΗΠΑ, στα US Alternative Songs (Billboard). Ενώ έγινε Χρυσό στη Νέα Ζηλανδία και και στη Σουηδία. Και πλατινένιο στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την προώθηση του τραγουδιού είχε κυκλοφορήσει και video clip, το οποίο το είχε σκηνοθετήσει ο Σάμιουελ Μπάγερ. Το οποίο, κι αυτό με τη σειρά του, γνώρισε κάποιες διακρίσεις. Το 1997, το τραγούδι εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame

Το κομμάτι από τη στιγμή της κυκλοφορίας του γνώρισε καλές κριτικές και πάρα πολλές διακρίσεις. Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone το κατέταξε, στη λίστα του Κατάλογος με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών, στην 9η θέση. Το Kerrang! στη λίστα του με τα 100 Σπουδαιότερα Single όλων των εποχών το κατέταξε 1ο, ενώ στη λίστα του με τα 100 Σπουδαιότερα Rock Τραγούδια το κατέταξε στην κορυφή.

Ο τηλεοπτικός σταθμός VH1, στη λίστα του με τα 100 Σπουδαιότερα Τραγούδια της Δεκαετίας του 1990, το κατέταξε 1ο. Ενώ, το NME, στα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, το κατέταξε κι αυτό 1ο.