Guillotine: Καναδικό Jazzy/Bluesy Progressive Psych Folk!

Guillotine: Καναδικό Jazzy/Bluesy Progressive Psych Folk!

Αποτελούμενο από bluesy, jazzy rural rock και progressive rock, αυτό το πολύ άγνωστο άλμπουμ δεν είναι ιδιαιτέρως ορίτζιναλ ή ξεχωριστό, αλλά η τραγουδοποιία και οι ερμηνείες είναι επιτυχημένες καθόλη την διάρκειά του. Η Carol Breval έχει μία πολύ ασυνήθιστη φωνή. Συχνά ακούγεται σαν την Janis Joplin, αλλά περισσότερο τραχιά και σε πιό χαμηλή ένταση.

Those Years Have Gone By (1971)

Guillotine (Ampex A-10122) 11/71 [Canada]

R 1596891 1389206563 4747.jpeg

Στο μεγαλύτερο μέρος του αυτό είναι ένα ουδέτερο progressive άλμπουμ κυριαρχούμενο από όργανο με χάλκινα και γυναικεία φωνητικά σαν να τραγουδάει μάγισσα, στα Αγγλικά και στα Γαλλικά. Στυλιστικά το άλμπουμ βρίσκεται παντού, πατώντας στα εδάφη της jazz, της pop, της folk, της soul και της rock, με τον όγκο του υλικού να έχει γραφεί από τον συνθέτη Larry Meyers ή τον παραγωγό Rick Kunis. Η soft μπαλάντα "Anniversary" είναι πολύ ευχάριστη.

Anniversary (1971)

Μία μπάντα από τον Καναδά και το μοναδικό ομώνυμο άλμπουμ που έκαναν το 1971 στο Quebec...Η μουσική εδώ μέσα είναι μοναδική για τα δεδομένα της εποχής. Jazz αναμιγμένη με folk-rock, swing αλλά και soul. Η Carol Breval ακούγεται πολύ σαν την Janis Joplin, πράγμα που δεν ακούγεται καθόλου άσχημο.

Hands of Children (1971)

Μία μπάντα με εννέα μέλη που έπαιξε σχεδόν ότι μουσικό γένος ήταν γνωστό τότε. Μέλη ήταν οι: Pierre Nadeau, Paul, Andre και Jean Morin, Francois Petrari, Robert Turmel, Joe Trivisonno, Paul Dalonzo jr. και η lead singer Carol Breval.

I Can Not Believe (1971)

Μία αλήθεια πολύ παράξενη δουλειά από ένα πολυάριθμο σχήμα που δυστυχώς δεν άφησε παρά αυτό το μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο άλμπουμ. Η μπάντα ήταν από το Quebec, αλλά ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο στα Island and Olympic στούντιο και κυκλοφόρησε μόνο στην Αμερική από την Ampex, η οποία είχε κάνει παρόμοια δουλειά για πολλά Καναδικά γκρουπ.

Guillotine

Guillotine

Ο lead guitarist της μπάντας Paul Morin είναι και ο μοναδικός που διατηρεί προσωπικό site εδώ > http://www.paulmorin.ca/

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/