All You Need Is Love-Beatles

All You Need Is Love-Beatles

Το " All You Need Is Love "  κυκλοφόρησε ως single χωρίς άλμπουμ τον Ιούλιο του 1967.

Γράφτηκε από τον John Lennon και πιστώθηκε στη συνεργασία Lennon-McCartney . Το τραγούδι ήταν η συνεισφορά της Βρετανίας στο Our World , τον πρώτο ζωντανό παγκόσμιο τηλεοπτικό σύνδεσμο, για τον οποίο το συγκρότημα γυρίστηκε να το ερμηνεύει στα EMI Studios στο Λονδίνο στις 25 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα μεταδόθηκε μέσω δορυφόρου και το είδε κοινό πάνω από 400 εκατομμύρια σε 25 χώρες. Οι στίχοι του Lennon ήταν εσκεμμένα απλοϊκοί, για να επιτρέψουν το διεθνές κοινό της σειράς, και αιχμαλώτισαν το ουτοπικόιδανικά που συνδέονται με το Καλοκαίρι της Αγάπης .

Έφτασε στην κορυφή των charts πωλήσεων στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες και έγινε ύμνος για τον εναγκαλισμό της φιλοσοφίας της δύναμης των λουλουδιών από την αντικουλτούρα .

Ο κόσμος μας συνέπεσε με το απόγειο της δημοτικότητας και της επιρροής των Beatles, μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band . Αντί να εκτελέσει το τραγούδι εντελώς ζωντανά, το γκρουπ έπαιξε σε ένα προηχογραφημένο κομμάτι υποστήριξης.

Με μια ορχηστρική διασκευή από τον George Martin , το τραγούδι ξεκινά με ένα μέρος του γαλλικού εθνικού ύμνου και τελειώνει με μουσικές παραθέσεις από έργα όπως το " In the Mood " του Glenn Miller , το " Greensleeves ", το Bach 's Invention No. 8 στο Φα ματζόρε και η επιτυχία των Beatles το 1963 « She Loves You Προσθέτοντας στην εορταστική ατμόσφαιρα της εκπομπής, το στούντιο ήταν στολισμένο με πινακίδες και σερπαντίνες και γέμισε με καλεσμένους ντυμένους με ψυχεδελική ενδυμασία, συμπεριλαμβανομένων μελών των Rolling Stones , των Who and the Small Faces . Ο Brian Epstein , ο μάνατζερ των Beatles, περιέγραψε η παράσταση ως η «καλύτερη» στιγμή του συγκροτήματος.

Το "All You Need Is Love" συμπεριλήφθηκε αργότερα στο άλμπουμ US Magical Mystery Tour και χρησίμευσε ως ηθικό δόγμα για την ταινία κινουμένων σχεδίων των Beatles το 1968 Yellow Submarine .

Αρχικά μεταδόθηκε σε ασπρόμαυρο, η παράσταση Our World χρωματίστηκε για να συμπεριληφθεί στη σειρά ντοκιμαντέρ Anthology του 1995 των Beatles .

Ενώ το τραγούδι παραμένει συνώνυμο με το ήθος του Summer of Love του 1967 και αποτέλεσε τη βάση για την κληρονομιά του Lennon ως ανθρωπιστή, πολλοί κριτικοί βρήκαν το μήνυμα αφελές εκ των υστέρων, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1980.

Από το 2009, η Παγκόσμια Ημέρα των Beatles , ένας διεθνής εορτασμός της μουσικής και του κοινωνικού μηνύματος των Beatles, λαμβάνει χώρα στις 25 Ιουνίου κάθε χρόνο ως φόρο τιμής στον κόσμο μας.

 

https://www.popup.gr/

 

Video Url