Πέθανε 95 ετών η Bonnie Guitar

Πέθανε 95 ετών η Bonnie Guitar

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου με πληροφόρησε χθες ότι πέθανε σε ηλικία 95 ετών η τραγουδίστρια της κάντρυ, Bonnie Guitar, ποιος ενδιαφέρεται τώρα στην χώρα μας για μια τραγουδίστρια που έγινε γνωστή πριν από 60 χρόνια.

Το είπα στον Πετρίδη, ο οποίος με πληροφόρησε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε αγοράσει συμπτωματικά ένα cd με τραγούδια της.

Ήξερα βέβαια το Dark Moon που ήταν η μεγάλη επιτυχία της, με το οποίο ήταν από τις πρώτες γυναίκες της κάντρυ που έκαναν επιτυχία στο ποπ τσαρτ, μερικές εβδομάδες πριν και από την Patsy Cline.

Επίσης θυμόμουν τα τραγούδια της που μου έβαλε στο τηλέφωνο ο Γιάννης, τα άκουγα όταν ήμουν παιδί στο Ελληνικό ραδιόφωνο.

Έμαθα ότι ήταν αυτή που είχε φτιάξει την εταιρεία Dolphin που στην συνέχεια έγινε Dolton και υπέγραψε ονόματα όπως οι Fleetwoods στους οποίους έκανε τις ενορχηστρώσεις και μάλλον και την παραγωγή παρά το γεγονός ότι σαν παραγωγός φαίνεται ο πωλητής της εταιρείας, και τους Ventures ενώ έπαιζε κιθάρα και σε τραγούδια των Ned Miller, Jim Reeves και άλλων.

Κώστας Ζουγρής